DOLAR 32,5002 0.26%
EURO 34,6163 0.33%
ALTIN 2.475,29-0,30
BIST 9.598,57-0,84%
BITCOIN 2028406-5,14%
Düzce
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

542 okunma

İSTİFA BEKLENEN AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINDA TUHAF ŞEYLER OLUYOR

ABONE OL
28/04/2019 11:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart yerel seçimlerinde Akçakoca’da belediyenin kaybedilmesinde büyük bir rolü olan Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça’nın, yönetimiyle birlikte istifa etmesi beklenirken, yaşanan bazı olaylar, gelişmelerin farklı seyirde ilerlediğine işaret ediyor.

İstifa etme muamması sürerken, Dergah Akça’nın ilçe yönetiminden istifa eden Orhan Büyük’le birlikte Rize’ye gittiği ve orada Ak Parti’nin Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ile görüşme yaptıkları iddiası gündeme düştü. 

Orhan Büyük ve Necati Yemenici teşkilattan koptu

31 Mart’ta yaşanan seçim mağlubiyetinde en büyük pay ilçe başkanı Akça ve yönetim kurulu arkadaşlarında olurken, seçim döneminde ilçe yönetim kurulu üyeleri Necati Yemenici ve Orhan Büyük’ün kendi adayları olan Cüneyt Yemenici için çalışma yürütmedikleri, aksine MHP’nin adayı lehine çalıştıklarına yönelik iddialar çokça konuşuldu. 

Büyük ve Yemenici’nin bu iddiaları doğrulayan çeşitli görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşmalarıyla parti seçmeni her iki yöneticiyi gözden çıkardı.

Dergah Akça durup dururken istifa kararından geri adım attı

İki yöneticinin istifa etmesinin ardından gözler istifası beklenen Dergah Akça’ya çevrildi. Belediyenin Ak Partinin elinde olduğu 5 yıl boyunca ve özellikle seçim sürecine girildiği aylarda istenen düzeyde bir çalışma yürütmeyen Akça, yönetimini de beklendiği ölçüde seçim çalışmalarına katamadı.

Kendisinin bir ilçe başkanı olarak 2 yıl boyunca ruhsatsız bir şekilde işyeri çalıştırıyor olması ortaya çıkınca, rakip adayın yandaşı medya organları tarafından kendisine yönelik eleştirilerle adeta seçimlerde etkisiz hale getirildi.

Seçimlerden önce bile istifa dilekçesini İl yönetimine verdiği ve İl yönetimi tarafından istifanın seçim sonrasına bırakıldığı konuşulan Akça’dan beklenen, seçimin akabinde derhal istifa etmesi yönünde iken, gelinen noktada istifadan vazgeçip parti içinde yeniden bir yapılanmaya gittiği yönündeki algı ise oldukça yüksek.   

 

Akça istifa etmekten vaz mı geçiyor?

Yemenici ve Büyük’ün ilçe yönetiminden ayrılmalarının ardından istifa etmesi beklenen Akça’nın kesinlikle istifa edeceğine yol açan bir gelişmede yaşandı.

Bir grup Ak partili gencin MHP’li bazı isimlerle birlikte İl Başkanı Mustafa Keskin’le Akçakoca’da yaptıkları kahvaltılı toplantı aslında Akça için bardağı taşıran son damla oldu.

O toplantıya ne Dergah Akça ne de yönetiminden herhangi bir isim davet edilmemişti.  

Yapılan kahvaltının ilçe başkanı ve ilçe yönetimine rağmen yapılmış olması ve katılımcı bazı isimleri değerlendiren Ak Parti seçmenleri, toplantının Ak Parti’nin yeni oluşacak ilçe yönetimine yönelik MHP uzantılı bir dizayn etme hareketi olduğunu ileri sürdüler.

İlçe Başkanı Dergah Akça ise kendilerine rağmen yapılan bu toplantıyı kınamakta gecikmedi.

Toplantıya katılan bazı MHP’li isimler nedeniyle rahatsızlığını belirten Akça, kendi sosyal medya hesabından paylaştığı toplantı fotoğrafının üzerine bir tepki açıklaması da iliştirdi.

Akça, istifa eden isimlerle neden yakınlaşmaya başladı

Parti kamuoyu, tüm bu gelişmeler üzerine Akça’nın kesinlikle istifa edeceğini düşünürken, son günlerde Dergah Akça’nın istifa eden isimlerden Orhan Büyük ile birlikte Rize’ye gittiği söylentisi yayılmaya başladı. 

Müstafi Orhan Büyük’ün, Rize’de Ak Parti’nin Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ile bir fotoğraf paylaşması, yapılan ziyaretin Dergah Akça’nın da içinde yer aldığı yeni bir ilçe yönetimini kurma hazırlığına işaret sayıldı. 

İstifa eden iki ilçe yöneticisi Orhan Büyük ve Necati Yemenici’nin her fırsatta gerek MHP’li belediye başkanı Okan Yanmaz’la çektirdikleri fotoğraflar, gerekse de Ak Parti Kadın Kolları yöneticileri ve bazı mevcut ilçe yöneticileriyle verdikleri pozları paylaşıyor olmaları, Ak Parti çevrelerinde yeni oluşuma yönelik mesajlar olarak değerlendirildi.

Dergah Akça yeniden ilçe başkanı mı olmak istiyor?

Akça’nın istifa edeceğini defalarca söylemiş olması, Parti tabanının da kendisinin istifasını istediği şu günlerde istifa sürecini yavaşlatan tutumlar içine girmesi ve Orhan Büyük ile birlikte Rize’ye gitmesi, ”acaba Akça yeniden başkan mı olmak istiyor?” sorusunu akıllara getirdi. 

Dergah Akça’nın istifa etmesini istemeyen çevrelerin ise MHP’li belediye başkanı Okan Yanmaz’a yakın olan yayın grupları ve kişilerden oluşması, Ak Parti ilçe teşkilatının olası yeniden yapılanmasında dizayn edici rolü MHP’nin mi oynayacağı sorusunu akıllara getiriyor. 

Seçim öncesinde Dergah Akça’nın kaçak işyeri çalıştırmasından tutun da ilçe başkanı kimliğini kullanarak aldığı çok sayıda iş ve ihale sayesinde zenginliğine zenginlik kattığını ileri süren ve bu paylaşımlarıyla Ak Parti’nin adayının seçimleri kaybetmesinde büyük rol oynayan MHP uzantısı çevrelerin, Dergah Akça’nın istifa etmesine karşı olmaları ise son derece manidar.

Dergah Akça, Parti içinde beyaz bir sayfanın açılmasına ön ayak olmalıdır

Seçimlerin kaybedilmesinde önemli bir payı olan Dergah Akça’nın istifa ederek yeni ilçe bir yönetiminin oluşmasına ön ayak olması önemlidir.

Ak Partinin mevcut ilçe yönetimi, seçim döneminde oldukça şaibeli işlerin döndüğü bir adres olarak hatırlanmaktadır. 

İlçe yönetiminden bazı isimlerin Okan Yanmaz’a gizli ve açık olarak çalıştıkları o denli ifade edilmiştir ki yönetimin tümden yenilenmesi Ak Parti’nin tüm bu kötü algılardan kurtulması açısından da önemlidir. 

Dergah Akça’nın tüm bu gelişmelerden sonra, özellikle kendisine rağmen toplantıların bile yapıldığı şu günlerde istifasını geciktirmesi, sadece kendisinin itibarının sarsılmasını değil, bu sancılı sürecin uzamasıyla, ‘davaya’, ”partiye” ve ”Reis’e” olan bağlılıkta da bir sarsılmaya yol açtığı ortadadır.  

Dergah Akça bu tarihi sorumluluğun gereğini yerine getirmeli, istifa etmelidir.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.