DOLAR 32,4036 0.01%
EURO 34,7325 0.07%
ALTIN 2.381,710,10
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1949150-4,74%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

İŞTE DÜZCE VE İLÇELERİNİN YENİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARI
2273 okunma

İŞTE DÜZCE VE İLÇELERİNİN YENİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARI

ABONE OL
01/04/2024 08:52
İŞTE DÜZCE VE İLÇELERİNİN YENİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de yerel seçim heyecanı yaşandı Dün mahalli idareler seçimleri için tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de seçmenler saat 08.00’de sandık başına giderek oylarını kullandı. Oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından sandıklar sandık başkanının ve siyasi partilerin sandık görevlilerinin gözetiminde açıldı.

FARUK BEY YENİDEN…

Düzce’de resmi olmayan verilere göre merkezde Düzce mevcut belediye başkanı Dr Faruk Özlü %40.14 oy ile yeniden belediye başkanı seçildi. Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Güloğlu %29.52 oy oranı 2. oldu Yerel seçimlere Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile birlikte girerek büyük bir sürpriz yapması beklenen İYİ Parti ise %5.68 oy olarak Düzce’de 4. parti oldu. Seçimlerde Sedat Çelikel ile birlikte büyük bir atak yapan CHP ise yüzde 12.69 oy oranı ile 3. parti olma başarısını gösterdi.

ilçelerdeki son durum şu şekilde…

Düzce’deki yerel seçimlerde ilçelerde ise tam bir sürpriz yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Açöakoca ilçesinde CHP adayı Fikret Albayrakj  %32.14 oy alarak yeni belediye başkanı seçildi. Albayrak’ı %31.03 oy oranı ile AK Parti’nin adayı Osman Cumuri takip etti. Mevcut belediye başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Okan Yanmaz ise %17.04 oranında oy alarak 3. oldu.

Cumayeri yine Koloğlu dedi…. Cumayeri ilçesinde seçimler resmi olmayan sonuçları göre mevcut Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ve AK Parti adayı Recep Tuna arasında geçti. Seçimlerin kazananı resmi olmayan sonuçlara göre mevcut Belediye Başkanı MHP belediye başkan adayı Mustafa Koloğlu oldu.

Çilimli ilçesinde Yılmaz Yıldız ipi göğüsledi. Çilimli’d resmi olmayan sonuçlara göre %50.73 oranında oy alan AK Parti belediye başkan adayı Yılmaz Yıldız belediye başkanı seçildi. Yılmaz Yıldız’ın hemen arkasında ise 43.87 oranında oyalan MHP’nin adayı İsmail Bayrak yer aldı.

Gölyaka’da MHP’nin adayı Muzaffer Coşkun kazandı. Gölyaka ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre ipi göğüsleyen taraf MHP’nin adayı Muzaffer Coşkun oldu. %34.2 oranında oyalan Coşkun’u 32.05’lik oy oranı ile mevcut belediye başkanı ve AK Parti belediye başkan adayı Yakup Demircan takip etti.

Gümüşova’da Sübekçi farkı… 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Muharrem Tozan ile Gümüşova Belediyesini kazanan MHP, bu seçimlerde Belediye Başkanlığı koltuğuna AK Parti’nin adayı Kenan Subekçi’ye kaptırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre %55.91 oranında oy alan Kenan Sübekçi Gölyaka’da seçimleri kazanan isim oldu. MHP’nin adayı Ercan Çakır ise 24.85 oranında oy alarak ikinci oldu.

Kaynaşlı’da Efdal Altuy fark attı… Seçimlerin heyecanının tavan yaptığı Kaynaşlı ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre oyların %32.58’ini alan MHP adayı Eftal Altundal belediye başkanı seçilirken AK Parti’nin adayı Ahmet Türkmen 2. sıradaki yerini aldı. Mevcut belediye başkanı ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Birol Şahin ise üçüncü gelen isim oldu.

Seçimlerin çekişmeli geçtiği Yığılca ilçesinde ise yerel seçimler Ak Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP arasında çekişmeli geçti. Sandıkların tamamının açıldığı ilçede resmi olmayan sonuçları göre oyların %30,83’ünü alan AK Partinin adayı Selami Savaş Belediye Başkanı olarak ipi göğüsledi. Seçimlerde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yiğit 2., MHP’nin adayı Ramazan Muhterem Baltacı ise 3. oldu.

Beyköy’de MHP kazandı… Uzun yıllar AK Partili Osman Kılıç tarafından yönetilen Beyköy beldesinde Kazanan taraf MHP oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların %69.30’unu alan Fatih Ocak rakibi AK Parti’nin adayı Osman Kılıç’a fark atarak belediye başkanı seçildi.

İbrahim Ercan yeniden belediye başkanı seçildi… Boğaziçi beldesinde ise İbrahim Ercan resmi olmayan sonuçlara göre %46.11 oranında oy alarak yeniden belediye başkanı seçildi. Ercan’ın en yakın rakibi yeniden Refah Partisi belde belediye başkanı adayı Mehmet kütük ise %27.06 oranında oy alabildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.