DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20839802,26%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

282 okunma

İL BAŞKANI SARIOĞLU’NA BÖYLE ÇIKIŞTI: ‘MEZİYETSİZ’

ABONE OL
09/02/2021 19:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde yaptığı açıklamalarla MHP’li belediye yönetimini hedef alan Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na yönelik yapılan eleştiriler hız kesmiyor.

Belediye yönetiminin eleştirilerinin ardından MHP ilçe başkanı Mustafa Özensel’in de tepki gösterdiği Sarıoğlu, mesnetsiz iddialarıyla Cumhur İttifakı’nın ortaklık ruhuna zarar vermekle suçlanıyor.

Cumhur İttifakı’na zarar verecek söylemlerden kaçınması konusunda Ak Parti il yönetiminin ve Genel Merkez yönetiminin uyarılarına kulak asmayan Sarıoğlu için tehlike çanları çalmaya başladı.

Cumhur İttifakı’nı ayakta tutmak için canla başla fedakarlık yapan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ikilisinin, ittifak ruhuna halel getirme tehdidini görmeleri halinde ilçe başkanı Sarıoğlu’nu görevden almaları sadece dakikalar sürer.

Sarıoğlu’na yönelik tepki açıklamalarından sonuncusu ise MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan geldi. Öncü Medya Grubu’nu ziyareti sırasında Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtlayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, akaryakıt istasyonu ihalesi üzerinden Akçakoca Belediyesi’ne yüklenen AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu hakkında çok sert söylemlerde bulundu.

‘Değerinin altında satıldı, kamu zararı var’ diyen Sarıoğlu’nun bu tür açıklamalarla Cumhur İttifakı ruhuna zarar verdiğini belirten Caboğlu, “Eğer Akçakoca’da yapılan bir ihaleden sonra herhangi bir ilçe başkanı ’Benim haberim yoktu’ diyorsa önce kendi meziyetsizliğini bir gözden geçirmesinde fayda var.” dedi.

Ayrıca AK Parti’den gelen saldırgan açıklamaların altında MHP’nin son seçimlerde elde ettiği başarının hazımsızlığı olduğunu savundu.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 2020 yılı Kasım ayında göreve gelmesinin ardından pandemi nedeniyle ertelediği ziyaretlerine devam ediyor. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Öncü Medya Grubu’nu ziyaret eden Caboğlu’nu Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ağırladı.

“BİZİM HABERİMİZ YOKTU DİYEN BASİRETSİZDİR”

Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner, Başkan Caboğlu ile gündemdeki konular ile ilgili özel röportaj yaptı. MHP’li Başkan Okan Yanmaz yönetimindeki Akçakoca Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda belediye meclisinden yetki alarak gerçekleştirdiği akaryakıt istasyonu ihalesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, Öncü TV ekranlarından “Belediye kamu zararına uğratıldı” çıkışında bulundu ve Yanmaz yönetimini eleştirdi.

“BİZİM HABERİMİZ YOKTU’ DEMEK NE KADAR BASİRETSİZ OLDUĞUNU GÖSTERİR”

Bu konuyu değerlendiren MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Bu ihale yapıldığında hangi belediye olursa olsun meclisin vermiş olduğu yetki ile olur. Sonrasında da mecliste grubu olan siyasi partilerin ‘bizim bundan haberimiz yoktu’ şeklindeki açıklamaları kendilerinin ne kadar basiretsiz olduğunu söylemeleridir.” dedi.

“İHALENİN YASAL BOYUTUNDA EKSİKLİK YOK”

Caboğlu, “Yani sizin Akçakoca Belediye Meclisi’nde meclis üyeniz olacak ve bu tip şeylerden haberiniz yoksa öncelikle sizin gruptan haberiniz yok, meclis üyelerinizden haberiniz yok ya da bir istişare yetersizliğiniz var demektir. Belediyemizin bununla ilgili yapmış olduğu ihale resmi prosedür olarak Cumhurbaşkanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, valiliğe ve de hem yerel hem ulusal basında ilanla olacak şeylerdir. Tabii bu ihale noktasında Akçakoca Belediyesi’nin siz ihale girebilirsiniz ya da giremezsiniz şeklinde hiçbir beyanı yoktur. Burada açık olan bir ihale sonucunda mevcut olan bir işletmeci bu ihaleyi almış. Yasal boyutuna bakıldığında herhangi bir eksiklik yoktur” diyerek ihalenin kanunla uygun olduğu belirtti.

“NİYET OKUNACAKSA BİZ DE OKURUZ”

Akaryakıt istasyonu ihalesinin iptali için İYİ Parti ve CHP’nin açtığı davalardaki son durumu aktaran Caboğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamuoyunun takdiridir mahkemeye verildi. Hem yerel mahkemede Akçakoca Belediyemizin lehine olan bir karardır. Sonrasında temyiz edilmiş ve üst mahkeme de onamıştır. CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin, bunların taşımış olduğu bir süreçti. Burada çıkan sonuç Akçakoca Belediyesi’nin şeffaf ve yasal bir ihale yaptığıydı. Burada niyet okumak olacaksa eğer bizim de kendilerinin hakkında bir sürü niyet okuma durumumuz olabilir.”

“BELEDİYENİN NEDEN BUNU SATMAK ZORUNDA KALDIĞINI KONUŞALIM”

Caboğlu, topu AK Partili Sarıoğlu’na atarak, “Aslında burada sorgulanması gereken huşu şudur bana soracak olursanız. Akçakoca Belediyesi’nin bu yerleri niçin satma zorunluluğu vardır? Bunları konuşursak daha doğru biz zemine olayı çekmiş oluruz.” diyerek bir önceki AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici döneminden kalan borçlara işaret etti.

“İLLER BANKASI’NDAKİ PAY GELMEDİ, TAHSİLAT YAPILAMIYOR”

Akçakoca Belediyesi’nin ekonomik durumuna dikkat çeken Caboğlu, “Siz düşünün ki İller Bankası’ndan gelen payınız 2 buçuk milyon. Ama buradan gelen para bugün itibariyle 200 bin lira gibi bir rakam. Belediyenin sadece personel gideri 1 milyon liranın üzerinde. Pandemi döneminde hiç tahsilat da yapamıyorsunuz. Buna rağmen Sayın Başkanımızla bu konularla ilgili zaman zaman istişareler yapıyoruz. Belediyenin bugün itibariyle birer maaş gibi bir borcu var. Bu da böyle bir külfette normal.  Gönül isterdi ki maaşları önden ödeyelim. Ama bizim belediyeyi aldığımız noktada gerçekten kasasında parası olmayan o gün de belediye başkanı olarak seçildiğinde Okan Başkan kendi şirket bünyesinden kredi çekerek personel maaşını ödedi. Bütün Akçakocalı iyi bilir.” dedi.

HEYKEL CEVABI: “TURiZM NOKTASINDA AKÇAKOCA İHMAL EDİLMİŞ”

Üstüner’in bu ekonomik tabloda belediyenin heykel ve katamaran gibi birinci derece önemi olmayan yatırımlara neden yöneldiğini sorgulaması üzerine Caboğlu, “Turizm noktasında Akçakoca yıllardan beri ihmal edilmiş. Önce bir şehrinizi dışarıdan gelecek olan turistlere tanıtım amaçlı belediye bünyesinde bir şeyler yapma zorunluluğunuz olabilir.” cevabını verdi.

“KATAMARAN 1.5 MİLYON DEĞERLENDİ”

Katamaran konusunu ilk duyduğunda kendisinde merak uyandırdığını belirten Caboğlu, “O dönem pandemi öncesiydi. Bütün insanlık gibi biz de korona gibi bir şey olacağını bilmiyorduk. Bir iş yaparken doğal afet gibi şeyleri ön göremiyorsunuz. O zaman alınan bir karardı. Ben çok doğru ve yerinde bir karar ve hizmet alınmış. O günün fiyatına 2.5 milyon liraya alınan katamaran, bugün hurda fiyatına satsanız 4 milyon. Tabii sizi eleştirenler işin o tarafını görmezler. Bugün o katamaranı hurdacıya vermiş olsanız 4 milyon getirisi var. 1 buçuk milyon kazanım söz konusu. Gönül ister ki Akçakoca’da daha güzel şeyler daha iyi işler olsun.” diye konuştu.

“HİZMETLERİ ELEŞTİRECEKLERİNE, BİZ BÖYLE YAPARDIK DESİNLER”

“Akçakoca bizim, bu memleket bizim.” diyen MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Başkan Okan Yanmaz’ı eleştiren CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarıyla beraber AK Partili Sarıoğlu’na seslenerek, “Benden farklı yönde açıklamalar yapan ilçe başkanlarına şöyle bir tavsiyem var. Bugün Akçakoca’da olan hizmetleri eleştirmektense çıksınlar ‘Biz bunu böyle istiyorduk, böyle olursa Akçakoca için daha iyi olur’ şeklinde projelerde ortaya çıksınlar.” dedi.

“SARIOĞLU’NUN BEYANI BİR GÜN KARŞISINA ÇIKAR”

İttifak ortağı AK Parti’den gelen beyanatların ittifak ruhunu zedelediğini belirten Caboğlu, “Bu tür söylemler Cumhur İttifakı’nı tabii ki zedeliyor. Bu doğru bir beyanat değil. Mutlaka AK Parti İl Başkanımız Mustafa Keskin bu konularla ilgili uyarılar yapıyordur. Çıkıp biz de konuşacak olursak eğer farklı yönde söyleyecek bir sürü haklı veya haksız beyanlarımız olabilir. Bunların bedelini biz kendimiz öderiz. Bugün yapılan tüm beyanatlar bir gün mutlaka karşılarına çıkacaktır. Ben de bunu net söylüyorum. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu yönde açıklamalarla ilgili basına Cumhur İttifakını sıkıntıya sokacak herhangi bir şekilde bir beyanatınız olmayacak dedi.” diyerek söylemlerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

“MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAMIZIN HAZIMSIZLIĞI VAR”

Caboğlu, bu söylemlerin nedenini ‘hazımsızlık’ olarak nitelendirerek şöyle devam etti:

“Aynı ittifak çatısı altında olmakla beraber biliyorsunuz AK Parti’nin Düzce’de 3 milletvekili vardı. Tabii birini biz almışız. Hazımsızlık normal. 10 belediyeden o günün durumuna göre 5 belediyeyi almışsınız. Bu Akçakoca’da olan olay da bu yöndedir. Burada bir hazımsızlık vardır. Benden kendisine tavsiye. Biz geçmiş dönemi nasıl sorgulamıyorsak bugün kendilerinin de hizmet noktasında destek olması yönündedir. Böyle olursa Akçakoca kazanacaktır. Yoksa öbür türlü kimse kazanamaz, Akçakoca kaybeder.

“BU BEYANATLAR İTTİFAKI SIKINTIYA SOKAR”

Tabii bu yönde bazı hukuki yönde davalar açılmış ve bütün bu davalardan Akçakoca Belediyesi alnı ak bir şekilde çıkmıştır. Yargının vermiş olduğu bir kararı sorgulamak, eleştirmek ve bu şekilde beyanatlar vermek kendilerini sıkıntıya sokacaktır. Öncelikle Cumhur İttifakı nezdinde kamuoyu vicdanında da sıkıntıya sıkacaktır. Eğer burada yanlış giden bir şeyler varsa ki televizyon programında bu tip sorular sorulmuş zannedersem ok takip etme fırsatım olmadı. Eğer Akçakoca’da yapılan bir ihaleden sonra herhangi bir ilçe başkanı ’Benim haberim yoktu’ diyorsa önce kendi meziyetsizliğini bir gözden geçirmesinde fayda var.

“YANMAZ’I DESTEKLESİNLER Kİ AKÇAKOCA PAY ALSIN”

Eğer siz orada bir makam işgal ve temsil ediyorsanız “Olan bitenden de haberim yok” şeklinde verdiği beyanat kendi meziyetsizliğidir. Mecliste CHP’nin de İYİ Parti’nin de bütün bu partilerin de meclis üyeleri var. En azından zaman zaman bir araya gelseler ve bu konuları istişare etseler her şeyden haberleri olur. Kendi görevlerini yapmadıkları gibi Akçakoca Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetleri kötü yönde Bir kazanç elde ettirmez hatta onlara tavsiyem Okan Başkan Akçakoca’yı çok seviyor, Akçakoca’da belediyeyi desteklesinler. İlden dolayısıyla ülkemizden en iyi payı alma gayreti içerisinde olsunlar. Burada kim ne kadar daha çok emek verip çalıştığını da kamuoyumuz takip eder ona göre de herkesin hakkını iade eder”

“BASINI ÇIKARMA KARARI YANMAZ’IN DEĞİL, MECLİS’İN KARARI”

Akçakoca Belediye Başkanı Yanmaz’ın skandal bir kararla belediye meclis toplantılarını basına kapatmasıyla ilgili de konuşan Caboğlu, “Basın ile siyasetçiler ekiptir. Birbirlerinin yanlışını ikaz edici mahiyettedir. Akçakoca Belediyesi’nin yaşamış olduğu zorlukları, geçmiş dönemden aldığı yükü, yapması gereken projelerle ilgili bir açıklamanız yok. Akçakoca halkını yanlış bilgilendirici beyanatlar olduğunda mutlaka sistem harekete geçer. Bu konu ile ilgili de Okan Başkan’ın kendi, şahsi verdiği bir karar değil; bir meclis oylaması sonucunda oy birliğiyle alınan bir karar.” diyerek aksini iddia eden partilere karşılık tüm meclis üyelerinin el kaldırdığını gösteren görüntüler olduğunu belirtti.

“AKÇAKOCA BASINI KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN”

Belediyede bazı beyanatların basın tarafından bilinmemesi gerektiğini savunan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Tabii belediye bünyesinde hükümetimizin de almış olduğu gibi basının bilmemesi gereken beyanatlar olabiliyor. Bugün Akçakoca’da basının kendini bence bir gözden geçirmesi lazımdır, çeki düzen vermesi lazımdır şeklindedir. Böyle olsun anlamında söylemiyorum. Mutlaka önümüzde ki dönem basın da olması gerektiği yerde yerini alacaktır. Ama burada biraz basın da kendini gözden geçirmelidir. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu bilen birisiyim.” ifadelerini kullandı.

“OKAN BAŞKAN O KARARI O ANKİ DURUMA GÖRE VERDİ”

Kamuoyunu bilgilendirme açısından basının önemli bir araç olduğunu söyleyen Caboğlu, “Ama benim meramımı, düşüncelerimi farklı yönde kamuoyunda anlatısın istemeyiz. Olduğu şeklinde anlatıldığında, biz nasıl ki bu millete hizmet için varsak sizler de bu milleti bilgilendirmek, haberdar olması açısından bir gayret ve emek konusunda çalıştığınızı biliyoruz. Bu karar o anki duruma göre verilmiş bir karar. Ama şunu özellikle söylemek istiyorum ki bu karar sadece Okan Başkan’ın vermiş olduğu bir karar değil.” dedi.

“KAYITLAR ELİMİZDE, KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI”

Caboğlu, “AK Parti ve CHP ilçe başkanlarının mecliste böyle bir oylama olmadığı yönündeki açıklamalarıyla ilgili ise, “Belediye başkanımız bu onlarla ilgili gereken açıklamayı mutlaka yapacaktır. Ama bizim elimizde oy birliğiyle bu kararın alındığıyla ilgili bir durum var. Az önce de öyledir. Kayıtları var. Oybirliği ile belediyenin kayıtlarında vardır.

“ALTINDA İMZANIZ VAR, BU DOĞRU BİR BEYANAT DEĞİL”

Önce neye evet neye hayır dediğinizi, Akçakoca Belediyesi ne yapmak istiyor bunları önce bilmeniz gerekiyor ki sonrasında da kamuoyunu doğru bilgilendirmek lazım. Ben de bu karar kamuoyuna yansıdığında Sayın Başkanımız ile görüştüm. Bu karar neyin nesidir şeklinde. ‘Benim değil, meclisin aldığı karar’ dedi. Bir örneğini almanda bir mahzur var mı dedim biz de aldık elimizde var. Yani burada oy birliği ile belediye başkanına bu yetki verilmiş. Bunun bugün çıkılıp haberimiz yoktu demek kamuoyunu yanılma amacı taşımaktadır. Altında imzanız var. Bu doğru bir beyanat değil.

İlçe başkanları öncesinde Okan Başkan’ı arayıp kararın nedenini sorabilirlerdi. Kaynağından bunu öğrendikten sonra beyanat vermek kamuoyunu daha iyi bilgilendirmektir. Sayın Başkanımız yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşını bilgilendiriyor. Bu yönde de belediyenin sosyal ağlarından halkımız her şeyi biliyor.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.