DOLAR 32,5808 0.28%
EURO 35,0064 0.08%
ALTIN 2.462,951,11
BIST 9.893,131,81%
BITCOIN 21040421,28%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

385 okunma

İBRAHİM TUZCU’NUN KİTAPLARI CAMEKANDA KORUNUYOR

ABONE OL
01/06/2018 16:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce İl Halk Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.

İki yıl süren tadilat sonucunda modernleştirilen, ünite sayısı artırılan, hizmetleri çeşitlendirilen, kütüphane halka hizmet vermeye devam ediyor

Türkiye’nin sayılı kütüphaneleri arasında yer alan Düzce il  Halk Kütüphanesi, daha da modernleşip güzelleşiyor.

TUZCU’NUN KİTAPLARI CAMEKÂNDA KORUNUYOR

Kütüphaneci  Hilay Ay ‘ın  çabalarıyla gerçekleştirilen özverili çalışmalar sonucunda her yıl daha kaliteli hizmet verilen  Halk Kütüphanesi’nde özverili çalışmalardan dolayı Kütüphane modern bir görselliğe  kavuşurken,bazı çok önemli kitaplar için çok özel bölümler hazırlandı.

Akçakocalı araştırmacı – yazar İbrahim Tuzcu’nun kütüphaneye hediye ettiği 10 önemli kitap ise camekan içerisinde muhafazaya alındı.

Kütüphaneci ve müdür yardımcısı Hilay Ay’ın gayretleri ile Kütüphanenin daha da modern bir hal aldığı ve ilave çalışmalar sonucunda okuyuculara daha iyi hizmet verileceği kaydedildi.  

Ayrıca, yenilenen Halk Kütüphanesi’nin çok amaçlı salonunda tiyatro, münazara, konferans, panel, bilgi yarışması, resim, ebru, seramik, geleneksel el sanatları sergileri, uygulamalı sanat çalışmaları, şiir dinletisi, kitap imza günleri düzenleniyor.

DÜZCE İÇİN KAYNAK KİTAPLIK

Kütüphanede, Düzce ile ilgili tüm kaynakların, geçmişe ait fotoğrafların bir arada yer aldığı ‘kent belleği’ oluşturulması çabasına katkı sağlayacak bir de Düzce kitaplığı bulunuyor.

14 yaşa kadar çocukların faydalanabileceği çocuk bölümüne de yer verildi. Bu bölümde tarih, coğrafya, felsefe, din, bilim, sağlık, hikâye, masal, roman türü kitaplar yer alıyor.

 

Çocuklar bu bölümden 15 gün süreyle en fazla 3 kitap ödünç alıp evde okuyabiliyor, kaynaklarla ders çalışabiliyor. Bölümde, okul öncesi alanlar da oluşturuldu, haftanın iki günü akıl oyunlarına ayrıldı.

ENGELLİYE GÖR-İŞİT HİZMETİ

Engelli bireyler de unutulmadı… Onlar için de ‘Gör-İşit Bölümü’ hizmete girdi. Gönüllü okuyucular, stüdyoda özel bireyler için seslendirme – kayıt işlemleri yapıyor, eye-pal solo cihazıyla kitaplar seslendiriliyor.

Bilgisayar, internet ihtiyaçları da gideriliyor. Az gören bireyler de masaüstü büyüteç sistemlerinden yararlanıp, kitap, gazete, dergi okuyabiliyor.

GÜNLÜK GAZETE-DERGİLER

Süreli yayınlar bölümünde de günlük, haftalık, aylık ulusal gazeteler, Düzce’de yayımlanan tüm yerel gazeteler yer alıyor.

Kütüphaneye üye olanlar, yazılı basında yer alan haberleri takip edebiliyor, arşivlenen geçmiş tarihlere ait gazete- dergilerden de faydalanabiliyor.

Okuyucu, sessiz ortamlarda ders çalışıp, gazete okuyabiliyor. Okuyuculara ücretsiz internet hizmeti de sağlanıyor.

TESİSLERE GEÇİÇİ KÜTÜPHANE

Ayrıca,  İl Halk Kütüphanesi’nden Düzce’nın tatil ve turizm şehri olması nedeniyle kamu kurumlarına ait turistik konaklama tesislerine de çeşitli kaynak kitaplar, gazeteler, dergiler taşınıyor.

Tesislerde oluşturulan geçici kütüphanelerden farklı şehirlerden gelip  tatil yapan çocuk, genç, yetişkin herkes faydalanabiliyor.
 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.