DOLAR 32,6028 0.39%
EURO 34,8404 0.29%
ALTIN 2.491,460,29
BIST 9.510,59-0,15%
BITCOIN 21182074,33%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

261 okunma

HER ÜYE OY KULLANAMAYACAK!

ABONE OL
29/08/2017 12:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’ndaki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile oy kullanabilmek için seçim tarihinden en az iki yıl önce oda ve borsaya kayıtlı olma şartı getirildi.

Buna göre; 22 Ekim’de yapılması planlanan Düzce TSO Seçimleri’nde Ekim 2015’ten sonra oda üyesi olanlar oy kullanamayacak.

Akçakoca’da yapılacak Oda seçimlerinin tarihi de henüz belli olmadı. fakat o seçimlerde oy kullanmak isteyenler, o tarihten en az iki yıl öncesinden odaya üye olmuş olmak zorunda.

Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Oda ve borsa seçimlerinde oy kullanabilmek için seçimden önce en az iki yıldır oda ve borsaya kayıtlı olma şartı getirildi.

OHAL kapsamında çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organlarıyla oda ve borsa seçimlerinde oy kullanabilmek için en az 2 yıldır oda ve borsaya kayıtlı olma şartı konuldu.

22 Ekim’de yapılması planlanan Düzce TSO Seçimleri’nde Ekim 2015’ten sonra oda üyesi olanlar oy kullanamayacak. Daha önce son 2 yıldır üye olmayanlar aday olamıyordu, yeni düzenlemeyle oy da kullanamayacak.

Meslek grupları değişikliği

Öte yandan oda ve borsalarca gerçekleştirilen meslek grubu değişikliklerinin ilk seçimlerde uygulanabilmesi için gereken meclis kararının, meslek komitesi ve meclis üyeliği seçim tarihinden en az 6 ay önce alınması gerekecek.

Birlik tarafından gerçekleştirilen meslek grubu değişikliklerinin ilk genel seçimlerde uygulanması için ise Birlik tarafından borsaya ve odaya yapılacak bildirim, meslek komitesi ve meclis üyeliği seçim tarihinden en az bir ay önce yapılacak.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.