DOLAR 32,3831 0.17%
EURO 35,0546 -0.15%
ALTIN 2.324,010,21
BIST 9.097,960,20%
BITCOIN 2272184-0,27%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

189 okunma

HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ PROJE!

ABONE OL
22/02/2018 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor” programı için Ankara’ya giden Düzceli çiftçiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.

Burada çiftçilere seslenen Erdoğan, hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek ve kırmızı et ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirilecek projenin detaylarını açıklayarak, hayvancılıkta yeni bir dönemin kapısının aralandığını söyledi.

81 ilden çok sayıda çiftçinin, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştuğu programa Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, teknik personel ve Düzce’deki başarılı 18 çiftçiden oluşan bir grup katıldı.

Hayvancılıkta yeni proje…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Çiftçilerimiz Milletin Evinde” programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar üreticilere 103 milyon lira hibe desteği verildiğini vurgulayarak, tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçirilecek projeleri açıkladı.

Hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek, koyun ve sığır sayısını arttırmak ve kırmızı et ihtiyacını karşılamak amacıyla uygulanacak projenin de detayları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

“Bugün önemli bir adım atıyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bu proje ile talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla, Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar koyun ve yemini temin ediyoruz. Doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Böylece hem başlangıçta imkân sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz. Ayrıca her köy bir işletme mantığıyla bitki üretimine farklı bir vizyon kazandırıyoruz. Çiftçilerimizin ekim sezonu öncesindeki finans problemini çözüyor ve aracılara bağımlılığını azaltıyoruz. Tüm bu yeni hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çiftçilere mazot desteği

Çiftçileri tarım politikalarının merkezine koyarak hak ettikleri değeri verdiklerini vurgulayan Erdoğan,  “Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Bunun için güçlü Türkiye’nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız” diye konuştu.

 Yıldırım: 8 kat artış sağlandı

Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, çiftçiye köylüye verilen desteğin 1 milyar 800 milyon lira olduğunu vurgulayarak, bu desteğin 2018 bütçesinde 15 milyar olarak belirlendiğini, 8 kat artış sağlandığını ifade etti.

“2018’i ‘Buzağı Yılı’ ilan ettik”

Programda açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “3 milyon çiftçimiz ve 75 bin personelimizle büyük bir aileyiz. Büyükbaş hayvancılığın anası olan düve sayısının artması için birçok yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Düve adayı olan buzağıların korunması ve geliştirilmesi için ciddi önlemler aldık. 2018’i ‘Buzağı Yılı’ ilan ettik. Amacımız, hayvan hastalıklarını önlemek ve buzağı kayıplarını azaltarak hayvan varlığımızı arttırmaktır. Küçükbaş hayvancılığımızın geliştirilmesi ve ihtiyacımız olan anaç koyun sayısını elde etmek için projelerimizi yakın zamanda uygulamaya başlayacağız.”

2 proje hayata geçiriliyor

“Esas amacımız insanların doğduğu yerde doymasını, huzurla yaşamasını sağlamaktır.” diyen Fakıbaba, “Bunu sağlayabilmenin yolu kadın, erkek, genç çiftçilerin refahını arttırmak ve onları toprağında, köyünde tutabilmekten geçmektedir. Bunun için Birlikte Üretim Modeli ve Sözleşmeli Aile İşletmeciliği projelerini yakın zamanda hayata geçiriyoruz. Hayatın bir tohumla başladığını biliyoruz. Tohumun olmadığı yerde tarımsal üretimden bahsedemeyiz. Türkiye’yi tohumculukta lider ülke konumuna ulaştırmak hususunda kararlılıkla çalışıyoruz.” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.