DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21620480,30%
Düzce
21°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

406 okunma

HAYTAP: BARINAK DEĞİL, REHABİLİTE MERKEZİ

ABONE OL
01/03/2018 00:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Akçakoca’ya bağlı Subaşı köyünde yapılması düşünülen hayvan rehabilitasyon merkezinin yapılmasına karşı çıkan köylülere ve ilgili kamuoyuna yönelik bir bilgilendirme açıklaması da HAYTAP’tan geldi.

Haytap Bölge Temsilcisi Neşe Perihan Kulak, bir basın metni ile konuya açıklık getirdi.
Kulak’ın açıklama metni şu şekilde:

En az 10 yıldır, tüm ilgili kurum ve milletvekillerine Gündeme getirdigimiz,sadece Sayın Bakanımız Faruk Özlü’nün sahip çıktığı ve yaptırılması onayını çıkarttığı Rehabilite Merkezi, sanıldığı gibi hayvanların toplanacağı bir yer değil, aksine tedavi edilip kısırlaştırılacağı, tam donanımlı bir hastahane gibi, ilimiz ve ilçelerine hizmet verecektir.

Elbette tüm hayvanseverler çözüm odaklı bu yatırım için çok mutlular. Haytap ve çalışma grubu adına bir kez daha Sayın Bakanımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Aylardır,Düzce ve ilçe Belediye Başkanları ile Rehabilite Merkezi, vereceği hizmetler ve sonrası için görüşmeler yaparak çalışmalar başlattık.Yanlış bilinenlerı düzelttik,anlattık.

Bilgi kirliliği yüzünden, Merkez’in oluşturulacağı alan civarındaki köylülerde tepki göstermiş. Gerekirse gider onlarla da görüşürüz.

Basın aracılığı ile de belirmek gerekirse,sanıldığı gibi burada hayvanlar toplanıp Bakımevi (Barınak) kurulmayacak. Böyle bir yapılanmaya biz de karşıyız zaten.

Tam donanımlı bir hastahane gibi düşünün… Kısırlaştırmadan kırık tedavilerine kadar her tür hizmet verilecek. Yıllardır sadece Düzce ve Akçakoca’da Bakımevi bulunmakta, yeterli donanım olmadığı için sadece küçük tedaviler ve kısıtlı kısırlaştırmalar yapılabilmektedir.

Diğer ilçelerde maalesef bunlarda yapılamıyor… Köylerde de durum aynı. O yüzden fazla artışın ve şikayetlerin önüne geçilemiyor ne yazıkki.

Oysa Rehabilite merkezine, her ilçeden kontrollü bir şekilde getirilen kedi ve köpekler tedavi ve kısırlaştırılmaları bittikten sonra (her ilçeye bölme ayrılacak) tekrar alındıkları ilçeye geri bırakılacaklar.

İlçelerde de Haytap ve Belediye Baskanlıkları DKMP Düzce olarak, bu yüzden yemek ve su odakları kurulması çalışmalarını başlattık, Bölge müdürlüğümüzden de kulübe desteği istedik. Bu çalışmalarımızı halen sürdürmekteyiz.

Yıllardır kazalı kedi ve köpekleri donanımlı özel kliniklerde tedavi ettirmek maddi manevi hepimizi yıprattı. Ücretsiz hizmet verecek bu merkez, bölgemizde önemli bir açığı kapatacağı gibi, çevre illere de örnek olacaktır.

Eksik bilgi yüzünden endişe duyan tüm çevre köylülerimiz rahat olsunlar, ilgili STK’lar ve tarafımızdan tüm çalışmalar takip edilecektir.

Unutmayalım,çözüm odaklı bu tür projeler, desteklendiği sürece şikayetlerimiz azalır. Bir an önce inşasına başlanması ve bitirilmesi, İl olarak hedefimiz olmalıdır.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Düzce Bölge temsilcisi

Neşe Perihan Kulak


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ