DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,7817 0.1%
ALTIN 2.496,360,50
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20574754,00%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

470 okunma

Hasançavuş köyünün mağduriyetini giderecek bir kurum yok mu?

ABONE OL
19/02/2021 15:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Hasançavuş köyünde çalışan İl Özel İdaresi kamyonları internet kablolarını parçaladıktan sonra, köy halkı internetsiz kaldı. Köy muhtarlığı konuyu tüm yetkililere bildirmesine rağmeni uzun zamandır geri dönüş yapan bir kurum olmadı.

İl Özel İdaresine ait ağır tonajlı kamyonların Türk Telekom fiber optik kablo hattını parçalamasıyla birlikte köy halkı da internetsiz kaldı. Pandemi döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerle birlikte dünya ile internet iletişimi kopan köy halkı da mağdur kaldı.

Hasançavuş köyü muhtarı ve vatandaşlar bu olay üzerine defalarca Türk Telekom’un Akçakoca ve Düzce temsilciliklerini arayarak sorunlarını iletti.

Bir özelleştirme felsefesi: ”masrafı kurtarmıyor, hizmeti iptal edelim”

Köye gelen Türk Telekom ekipleri, iddiaya göre, çok fazla masraf olduğu gerekçesiyle kabloları onarmak yerine, hizmeti iptal edeceklerini söylediler.

Bunun üzerine köy muhtarı bir kez daha Türk Telekom’un Düzce yetkililerine gitti ama yine olumlu yanıt alamayınca Ak Parti İl Başkanlığı’na gitti.

AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından sorununun çözümü noktasında ellerinden gelen gayretin verileceği sözünün alınmasına rağmen henüz sorunun çözülmediği öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer bir sorunun köylerinde yaşandığını belirten Hasançavuş köylüsü Oktay Kar, o dönemde de 2 ay boyunca internetsiz kaldıklarını, ancak 2 ay sonra internet hizmeti alabildiklerini, benzer bir durumun yaşanmaması için yetkililerin bu soruna el atmalarını beklediklerini söyledi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.