DOLAR 32,4884 -0.05%
EURO 34,8128 -0.52%
ALTIN 2.441,290,22
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077626-1,13%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

533 okunma

Güneydoğulu Çocukların Ağız Diş Sağlığı Taramasını Yaptılar

ABONE OL
28/08/2017 18:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı ve üyeleri, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim gördüğü Tepeköy Ortaokulu ve Esmahanım İlkokulunda çocukların ağız bakımı ve diş taramasını yaptırarak, çocukların her birine diş temizleme seti hediye etti.

Tepeköy ve Esmahanım köylerindeki okullarda eğitim gören çocuklar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden fındık toplama işçiliği için gelen ailelerin farklı yaş gruplarındaki çocukları.

Akçakocalı rotaryenler, diş taraması sırasında her bir çocuğa isimlerine düzenlenmiş sertifikaları verirken, diş taramasının sonunda her birine diş fırçası ve diş macunu hediye ettiler.

Kendisi de Rotaryen olan Diş Hekimi Murat Barlas, çocukların ağız ve diş taramalarını yaparken, bir yandan da dişlerini çürüklerden koruma ve düzgün fırçalama teknikleri üzerine sunum da yaptı.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez ve eşi Melike Gülez de diş hekimi Barlas’ın peşi sıra her bir çocuğa sertifika ve diş bakım setini hediye etti.

Tüm öğrencilerin ağız diş taramaları yapıldıktan sonra, Akçakoca rotary kulübü yöneticileri, hem öğretmenlerle hem de öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Çalışmaların bitiminin ardından gazetemize bir açıklama yapan Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, kulüp olarak geçen yıl yaptıkları çalışmalardan daha kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Mevsimlik Gezici Fındık işçilerinin çocuklarına yönelik olarak yaptıkları ağız diş taramasının yanı sıra, geçmiş yıllarda yürüttükleri erken tanı ve çevre temizliği benzeri çalışmaları bu sene de yapacaklarını ifade etti.

Gülez ayrıca, Akçakoca’da en önemli sağlık ihtiyaçlarından biri olan diyaliz ünitesine yönelik olarak da bir uluslararası rotary kampanyası başlattıklarını belirtirken, diyaliz hastaları için çok sayıda diyaliz makinesi satın alma çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

   

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.