DOLAR 32,6051 0.35%
EURO 34,7371 -0.12%
ALTIN 2.523,691,59
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1983778-1,46%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

370 okunma

GÖREN: AKÇAKOCA’YA BİR ENTEGRE TESİS KURALIM

ABONE OL
11/02/2018 10:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Akçakocalı İşadamı Ali Haydar Gören, Akçakoca’ya bir fındık işleme tesisi kazandırmak için ne gerekirse yapacağını belirterek, yerel yönetici ve iş adamlarına işbirliği çağrısında bulundu.

Gören, ‘Sürdürülebilir Fındık Tarımı’ konusunda paydaşların katıldığı panel sonrasında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

İFMİB Başkanı Gören, 2017 yılında 2 milyar dolarlık fındık ihracatı gelirlerinden Akçakoca’ya 100 milyon dolar gibi bir girdi hesaplanmasının üreticiye nasıl yansıdığını sorusuna da açıklık getirdi.
Akçakocalı üreticilerin fındıktan gerektiği oranda kazanç elde edemediklerini vurgulayan Başkan Gören, ‘’Öncelikle üretici ve çiftçi tanımı benim için çok önemli. Bu 100 milyon dolarlık girdiden fındığı toplayan üreticilerimizin ne kadarının Akçakoca’da yaşayıp yaşamadığı önemli’’ dedi.

Bireysellik yanında kooperatifleşme yada benzeri bir organizasyonun bölgenin kalkınmasında çok etkin bir rol oynayacağını belirten Gören, önceki dönem belediye başkanı Fikret Albayrak’a bu öneriyi getirdiklerini, mevcut belediye başkanı Cüneyt Yemenici’ye de sohbetleri esnasında bu konuyu defalarca dile getirdiğini ifade etti.

MÜHİM OLAN AKÇAKOCA’DIR; ÜRÜNDÜR

Siyasi görüşlerin bu konuda hiçbir öneminin olmadığının altını çizen Gören, “Siyasi görüş ne olursa olsun önemli olan Akçakoca’nın kazanımıdır. Bölgenin bir ferdi olarak Akçakoca’nın kalkınmasına sunabileceğimiz bir fayda bizim için en büyük başarıdır’’ şeklinde konuştu.

Akçakoca’ya yapılması olanak dahilinde olan bir fındık entegre tesisi ile görüşlerini de paylaşan Gören şunları söyledi:

‘’Ben buradan sizin de aracılığınızla sesleniyorum. Ben elimi uzatıyorum, gelin hep beraber oluşturacağımız güç ve katılımla Akçakoca için bir yatırımı geçekleştirelim. Ben fındığı biliyorum ve bu alanda gerekene varım. Fındık konusunda gelişim için entegre yapalım, çikolata fabrikası kuralım diyorum. Değerlendirmesini bu konuda girişimde bulunacak arkadaşlara bırakıyorum. Ancak bu oluşumda kamu ve mahalli yönetim çok çok önemlidir. Onların desteği, kanunlar çerçevesinde yatırımcıları bir araya getirme ve alt yapı konusunda sağlayacakları destek çok gereklidir. Çağrımı yineliyorum. Akçakoca için elbirliği ile fındığımızın değerlendirilmesi için bir yatırım yapalım.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.