DOLAR 32,5396 -0.12%
EURO 35,0572 0.35%
ALTIN 2.429,600,28
BIST 9.802,280,82%
BITCOIN 2064161-4,46%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

244 okunma

BU GENÇLER DÜZCE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

ABONE OL
16/02/2018 11:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin ve Düzce Üniversitesi’nin ilk yerli elektrikli aracını yapan Düzce Üniversitesi Mekatronik Teknolojileri Topluluğu, Mini Otonom Araç Yarışması’nda, 4. olarak başarılı çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Mini Otonom Araç Yarışması’nda 4. olan Düzce Üniversitesi Mekatronik Teknolojileri Topluluğu çalışmalarına hızla devam ediyor. 2014 yılında kuruldu Farklı ve sıra dışı teknolojik buluşlara imza atan Mekatronik Teknolojileri Topluluğu’nun yeni dönem çalışmaları hakkında Topluluk Başkanı Bekir Köse, açıklamalarda bulundu.

2014 yılında, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Altun’un akademik danışmanlığı ve teşvikiyle kurulan topluluklarının, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makina, Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden oluştuğunu belirten Köse, çok farklı teknolojik projeler ürettiklerini ve yarışmalara katıldıklarını ifade etti.

Mini Otonom Araç Yarışması’nda 4. oldular

Son olarak Mini Otonom Araç Yarışması’nda, 13 üniversite takımı arasında 4. olma başarısı gösterdiklerini söyleyen Köse, yarışma esnasında başka bir takımın araçlarına çarpması nedeniyle yaşanan teknik soruna rağmen güzel bir derece alarak Düzce Üniversitesi’ni temsil ettiklerine işaret etti.  

Bu yılki yarışlar için çalışmalar hızla sürüyor

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları adı altında düzenlenen yarışlara ise 3 yıldır katıldıklarını ifade eden Topluluk Başkanı, “Topluluk olarak yaptığımız elektrikli aracı her geçen yıl geliştirmekte, başarımızı arttırarak ilerlemekteyiz. Düzce’nin ve Düzce Üniversitesi’nin ilk yerli elektrikli aracını yapan topluluğumuz, bu yılki yarışlar için çalışmalarını hızla sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

“Kendimizi sürekli geliştirmekteyiz”

Akademik Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Altun’un desteğiyle yürüttükleri çalışmaların, mühendislik kabiliyetlerini ve ufuklarını geliştirdiğini dillendiren Köse, “Katıldığımız yarışlarda, takım arkadaşlarımızın her birinin önemli miktarda çabası bulunmaktadır. Kendimizi sürekli geliştirmekteyiz. Ülkemizin yerli elektrikli araç, insansız (otonom) kara ve hava araçları üretimi üzerine yoğunlaşması, çalışmalarımızda bizlere ayrıca bir motivasyon katmaktadır. Gelecek dönemlerde ülkemizde yapılacak elektrikli araçlar, insansız araçlar ve robotik çalışmaları için ekip olarak kendimizi şimdiden geliştirerek hazırlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.