DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049135-2,05%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Geçen yıl gazetecinin evini basan CHP ilçe başkanı bir gazeteciyi daha tehdit etti
6536 okunma

Geçen yıl gazetecinin evini basan CHP ilçe başkanı bir gazeteciyi daha tehdit etti

ABONE OL
27/09/2021 09:31
Geçen yıl gazetecinin evini basan CHP ilçe başkanı bir gazeteciyi daha tehdit etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, geçtiğimiz yıl gazeteci Özhan Kızıltan’ın yaptığı bir haber nedeniyle gece saatlerinde anne ve babasının da bulunduğu evi basıp gazeteci Kızıltan’ı tehdit etmesi nedeniyle yargılanmıştı.

Tehdit ve yıldırma tutumundan vazgeçmediği fark edilen Abanoz’un dün gece saatlerinde gazeteci Fatih Topal ile bir telefon telefon görüşmesi yaparak kendisini tehdit ettiği, Topal’a WhatsApp yazışmaları üzerinden özel hayatıyla ilgili mahrem bilgileri atarak o bilgileri yayınlamakla tehdit ettiği ileri sürüldü.

Tehdit iddiasını Emniyet’e taşıyan gazeteci Fatih Topal’ın CHP ilçe başkanı Abanoz’dan davacı ve şikayetçi olduğu öğrenilirken, Topal’ın tehdit içerikli yazışmaları da şikayet dosyasına koydurduğu öğrenildi.

Gazeteci Fatih Topal, sözkonusu olayla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin yaptığı bir habere sinirlendiğini söyleyen CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un kendisine bir takım veriler gönderdikten sonra, ”benimle ilgili haber yapma. Eğer yaparsan bunları yayınlarım, seni bitiririm” dediğini ileri sürdü.

Dava konusu olan yazışmaların ise kendisinin özel hayatına dair bilgiler içerdiğini belirten gazeteci Topal, ”bir başkasının elinde olması suç olan mahkeme geçmişimle ilgili özel bilgilerin yasa dışı bir şekilde ele geçirildiğini fark ettim. Bu yasak olan bilgilerin nasıl ele geçtiği ve tehdite konu edildiğiyle ilgili olarak da yargı sürecini başlattım” dedi.

Gazeteci Fatih Topal, sözkonusu verilerin özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, yasa dışı usullerle özel bilgileri ele geçirmek ve tehdit ve şantaj gibi konularda Abanoz’la ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederken, bu tehditlerle ilgili olarak CHP genel merkezini de bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

Fatih Topal ayrıca, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklamada, geçmişiyle ilgili olarak her yaptığının gerektiğinde hesabını verdiğini ifade ederken, Savcılık’tan aldığı temiz adli sicil raporunun da örneğini paylaştı.

Geçmişte gazeteci evini basan, bu günlerde de kendisiyle ilgili haber yapılmasın diye tehdit ve şantaj yolunu seçen CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un ve özellikle partisi CHP’nin ilgili organlarının ne şekilde bir tasarrufta bulunacakları merak ediliyor.

İşte dava konusu olan o tehdit paylaşımları…

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.