DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20710280,81%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

575 okunma

GEÇ BİLE KALINDI!

ABONE OL
02/05/2019 08:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça ve yönetimi görevden alındı. Akça’nın Düzce’de düzenlenen ilçe başkanları toplantısına katılmaması söylentileri kuvvetlendirdi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in bu sabah Akçakoca’ya gelerek ilçe yöneticileri ve partililerle görüşme yapacak.

Görüşmelerin sonunda saat 11.30 itibariyle Ak Parti ilçe yönetiminin istifa açıklaması yapacağı öğrenildi.

Akçakoca’da beklenen oldu.

31 Mart Seçimleri’nde belediyenin kaybedilmesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça’nın yönetimi ile birlikte görevden alındığı öğrenildi.          

İl yönetimine tavır aldı 

Seçimlerin ardından il yönetimine takındığı tavırla dikkatleri üzerine çeken Akça, son olarak ilçede Ak Partili gençler tarafından düzenlenen toplantıya katılan Partisinin İl Başkanı Mustafa Keskin’i sosyal medya hesabı üzerinden üstü kapalı eleştirmişti. Bu durum parti içi meselenin gün yüzüne çıkmasına neden oldu. 

İlçe başkanları toplantısına katılmadı

Haftalardır partiden aldığı ”görevi bırak” mesajını icraata geçirmesi beklenen Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Akça’nın, 30 Nisan Pazartesi günü İl Başkanı Mustafa Keskin başkanlığında Düzce’de yapılan ilçe başkanları toplantısına katılmaması, görevden alındığını gözler önüne serdi.

İlçe başkanlığında kalabilmek için Rize’ye gitti

Ak Parti’nin davaya gönül verme ilkesine rağmen kırgınlığı ve kızgınlığını açıkça gösteren Akça’nın görevde kalabilmek için üst yönetimle irtibata geçtiği öğrenildi. İlçe yönetim kurulu üyesi olan Orhan Büyük ile birlikte Rize yollarına düşen Akça, burada Teşkilat Başkan Yardımcısı ile görüşerek başkanlığa devam etmenin yollarını aradı. 

İstifa dilekçesi il yönetimine ulaşmadı Göreve gelir gelmez küskünleri ve eski isimleri tekrar partiye kazandırması ile takdir toplayan İl Başkanı Mustafa Keskin’in birlik-beraberliği ön planda tuttuğu bilinirken, Akça’nın neden Keskin ile arasına mesafe koyduğu ve il yönetimi varken görevde kalmak için başka çareler aradığı sorgulanır oldu.

Keskin’den Akçakoca’da şeffaf istişare

Diğer taraftan Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’daki gelişmeleri yakından takip eden İl Başkanı Mustafa Keskin’in bugün (1 Mayıs) parti içi krizi yerinde gözlemlemek için soluğu ilçede aldığı öğrenildi.

Akça’nın takındığı tavra rağmen iç meseleye objektif yaklaşma yoluna giden Keskin’in tüm partililer ve vatandaşlardan görüş ve değerlendirme alacağı ve tüm bu görüşmeleri kapalı kapılar ardında değil kamuoyuna ve basına açık olarak şeffaf şekilde yapacağı da edinilen bilgiler arasında…

Keskin’in yeni yönetimle yola devam edilmesi noktasında da istişareler yapması beklenirken, Akçakoca’da nasıl bir yol izleneceğinin bugün netleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Başkanlık için adı geçenler

Akçakoca İlçe Başkanlığı için eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin ismi konuşulmaya başlandı.

Yemenici’nin yanı sıra Osman Cumhur ve Esvet Sarıoğlu da ilçe başkanlığına getirilmesi düşünülen isimler arsında.

İlçe başkanlığı için en güçlü isim olarak adı geçen Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk’ün ise Kızılay kurumu içinde yapacağı büyük projeleri bu dönem hayata geçirmek için bir dönem ilçe başkanlığına uzak durduğu öğrenildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.