DOLAR 32,3323 0.15%
EURO 35,1833 -0.03%
ALTIN 2.241,13-0,09
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2109137-4,74%
Düzce
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fakıllı Muhtarına Gasp İddiası… Savcılık İddianame Hazırladı
5927 okunma

Fakıllı Muhtarına Gasp İddiası… Savcılık İddianame Hazırladı

ABONE OL
07/05/2021 08:30
Fakıllı Muhtarına Gasp İddiası… Savcılık İddianame Hazırladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır, iddiaya göre aynı köyde oturan 4 kişi tarafından tehdit ve silah yolu ile gasp edildi. Yaklaşık 250 bin TL gasp edildiğini öne süren muhtar Bahadır, şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, 4 şüpheli hakkında ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçundan iddianame hazırladı.

İddiaya göre Akçakoca ilçesinde yaşanan olayda, Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır’I, E.Ç, M.Ç, S.Ç ve A.I isimli şahıslar, tehdit ve silah zoru ile yaklaşık 250 bin TL parasını gasp etti. Bunun üzerine Akçakoca Adliyesi’ne giden Bahadır, savcılığa şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fakıllı Köyü İdris Bahadır, Savcıya verdiği ifadede şu iddialarda bulundu:

“E.Ç. ve M.Ç isimli şahıslar, bana köy camisinin gideri olan fosseptiğin kira bedelinin 175 bin TL olduğunu ve bu parayı 4 eşit taksitle verilmesi gerektiğini sözlü olarak ilettiler. Daha sonra kendileri ile iletişime geçmediğim için ceza olarak bu tutarın 240 bin TL’ye yükseleceğini ifade ettiler.

“Beni bir çok kez tehdit ettiler”

Bu olaydan yaklaşık 6 ay sonra E.Ç’nin oğulları S.Ç ve M.Ç akşam saatlerinde evimin önünden geçerken, “Senin soyunu kuruturum. Ben tetikçiyim. 5 kişiyi vurdum, avukata da vurdum, anneme de ateş ettim, kardeşimi de dağa kaldırdım. Ayrıca şu anda üzerinde oturduğu arazi de onlara ait. Buraya çöktüm” dediler ve buna benzer birçok tehdit cümlesi kurarak bana gözdağı vermeye çalıştılar. Ben kendilerine bu olaylarla hiçbir ilgim olmadığını söylediğim halde, “Muhtar olmasaydın. Olduysan bunları yapacaksın. Bir dahaki dönem ben aday olacağım, kimse aday olmayacak. Olanı da ben vururum. Şeklinde tehditlere devam etmiştir.

“Beni öldüreceklerinden korktuğum için 175 bin TL verdim”

Başka bir günün akşamında E.Ç ve M.Ç isimli şahıslar, evlerinin önlerinden geçerken beni durdurdular. Araç içinde tek başıma idim. Bu durumdan faydalanarak bana silah gösterdiler ve silah zoruyla Alaplı tarafında Kocaman mevkiinde kendilerine 175 bin TL para vermemi söylediler. Beni öldüreceklerinden korktuğum için, olay gününden birkaç gün sonra 175 bin TL’yi E.Ç’nin Fakıllı köyünde bulunan  E.Ç’nin Fakıllı köyünde bulunan evine getirip teslim ettim. Ancak bu şahıs beni sık sık aramaya devam etti ve Beyören Köyü’ne gitmemiz gerektiğini, benden aldığı parayla M.K’nın evine M.Ç ile birlikte giderek fındıklığı geri almamız gerektiğini söyledi. Ben, bunu kabul etmeyince yeniden beni tehdit etmeye başladı ve “Bundan sonra vurulacak ilk kişi sensin” dedi.

“Silah zoruyla 58 bin 500 TL paramı aldılar”

E.Ç’nin telefonlarını açmayınca 10.02.2021 saat 22.00 sıralarında, köydeki adresimden Akçakoca’ya gittiğim sırada aracımın önüne geçerek silah çekti ve beni durdurdu. Aracımın kapıları kapalı değildi, araca oğlu ile birlikte bindiler. E.Ç aracın ön koltuğuna, oğlu ise arka koltuğuna oturdu. E.Ç’nin elinde silah, oğlunun elinde ise bıçak vardı. E.Ç elindeki silahı bana doğrultarak yola devam etmemi söyledi. Ben de mecbur kalarak aracı sürmeye devam ettim. Araç içinde bana, telefonlarıma bakmadığımı, borcu olan parayı ödemediğimi, bu nedenle üzerimde ne kadar param varsa alacağını söyledi. Ben ticaretle uğraşırım ve o gün ödemelerim için topladığım 58 bin 500 TL nakit para vardı üzerimde. Bu paranın tamamını silah zoruyla benden aldı. Bu parayı aldıktan sonra, “Bunlar yetmez, para bende durmaz” şeklinde sözler söyledi.

“Ne benim, ne de ailemin can güvenliği kalmıştır”

Bu olaydan kısa bir süre sonra E.Ç beni telefonla arayarak, “Alacağım hayvanları buldum, bana 350 bin TL para gönder’ dedi. Görüldüğü üzere bu şahsın benden istekleri bitmemek sürekli can güvenliğimi tehditle benden yüksek miktarlarda para almaktadır. Kendisine o kadar param olmadığını söyledim. Bunun üzerine bu parayı bulmam için bana 15 gün süre verdiklerini söyledi. 28. 04.2021 günü Osmaniye Mezarlığının bulunduğu bölgeye E.Ç oğlu S.Ç ile birlikte geldi. S.Ç aracın yanında her an beni sanki ateş alanında tutuyormuş gibi hareketler yaptı. E.Ç benden parayı istedi, ben de param olmadığını, benim param ile araba aldıklarını söyledim. Benim bunu söylemem üzerine sinirlendi ve “Bu para benim hakkımdı, bu arabayı da yakarım, sana yenisini aldırırım. Ömür boyu çalışırsın, çocuklarına bakarsın, yarın akşama kadar 100 bin TL getir. Kalanını da Ağustos ayında tamamlarsın” dedi ve gittiler. Ayrıca belirtmek isterim ki; bu şahıslar aracıyla bir yere giderken eşimi takip etmişlerdir. Ne benim, ne de ailemin can güvenliği kalmamıştır.

“Bunlar A.I tarafından yönlendiriliyor”

Meydana gelen tüm bu olaylardan A.I isimli şahsın bilgisi olduğunu ve yönlendirme işlemlerinin bu kişi üzerinden yapıldığını, sayın Savcılığınıza bildirmek isterim. Ayrıca A.I, “Ben muhtarın maaşını yiyorum” şeklinde sözler söylediği, birçok kez kulağıma gelmiştir.

“Silahla tehdit edip, benden yüksek meblağlarda para aldılar”

Görüldüğü üzere, A.I., M.Ç, E.Ç ve oğlu S.Ç bir çete halinde hareket etmektedirler. Yukarıda da ayrıntıları ile açıkladığım üzere, bu şahıslar organize bir şekilde hareket ederek, silahlarla tehdit ederek benden birçok kez yüksek meblağlı paralar almışlardır.”

Savcılık İddianame hazırladı

Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır’ın bu ifadesinin ardından savcılık  A.I, M.Ç, E.Ç ve S.Ç hakkında ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçlamasından iddianame hazırladı.

Diğer taraftan Savcı, Muhtar Bahadır’ın zanlılardan E.Ç’nin, kendisinden alınan paralarla alındığını ileri sürdüğü otomobil üzerine ve 4 zanlının banka hesaplarına tedbir konulması yönünde karar hazırladı.

Savcılık tarafından olay ile ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma, devam ediyor.

Kaynak: Öncü RTV

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.