DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077822-1,44%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

1635 okunma

Erol Solak el konulan binasını mahkeme kararıyla geri aldı

ABONE OL
31/03/2021 14:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakocalı iş insanı Erol Solak’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında elinden alınan otel binası, mahkemenin bugün verdiği karardan sonra kendisine geri verildi.

4,5 yıldır davası süren bina, Çuhallı çarşısında yer alıyor. Erol Solak’ın 15 Temmuz sürecinden çok daha evvel satın aldığı bina, FETÖ ile iltisaklı olduğu öne sürülen bir şirketten satın alındığı gerekçesiyle tapusu iptal edilmiş ve Devlet tarafından binaya el konulmuştu.

El konulan bina ilk önce Şehit Ercan Çelik öğrenci yurdu olarak kullanılmış, daha sonrasında ise Şehit Ercan Çelik Diyanet Gençlik Merkezi’ne dönüştürülmüştü.

Solak ailesi ise Çuhallı çarşısına bir otel kazandırmak amacıyla binayı satın aldığını beyan etmiş hatta satın alınan  binaya isim olarak Lazca Livadi veya Mazuğa isimlerini koymayı düşünmüştü.

Solak ailesinin açtığı dava bugün nihayet sona erdi. Akçakoca Asliye Hukuk Mahkemesi hakimliği, ”davacının tapu iptal tescil talebinin kabulune..” yönünde karar vererek mahkemeyi Solak ailesinin lehine sonuçlandırdı.

Bina sahibi olan Akçakoca Belediye eski başkanı ve iş insanı Erol Solak, yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın son derece yerinde bir karar olduğunu ve adaletin geç de olsa tesis edildiğini ifade ederek, mahkeme heyetine teşekkürlerini iletti.

Erol Solak, kendilerine ait olan binanın hızlı bir şekilde konaklama tesisine dönüştürüleceğini ve Akçakoca turizmine hizmet vereceğini söylerken, çok sayıda Akçakocalının da istihdam edileceğini sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.