DOLAR 32,3923 0.21%
EURO 35,0916 -0.03%
ALTIN 2.325,230,26
BIST 9.083,660,04%
BITCOIN 2280357-0,35%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

370 okunma

EROĞLU’NDAN ÖZLÜ’YE ÖVGÜLER

ABONE OL
07/08/2017 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni’ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, DSİ tarafından hayata geçirilecek 73 milyon TL değerindeki 6 tesisin toplu temelini attı. Törende Bakan Özlü’den övgüyle bahseden Eroğlu, “Sayın bakanımızdan siyasette ben daha eskiyim ama ilmi siyasette beni geçti. Gurur duyuyorum sayın bakanımızla.” dedi. Bakan Özlü de bugünün en güzel müjdesinin hayvan barınağı olduğunu belirterek, Eroğlu’na “Size müteşekkiriz.” diye seslendi.

DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katımıyla Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Düzce’de gerçekleştirilen yatırımların sinevizyon eşliğinde gösterimi ile devam etti.

“Kendimi Düzce milletvekili kabul ediyorum”

DSİ tarafından hayata geçirilecek 73 milyon TL değerindeki 6 tesisin toplu temelini atmak için Düzce’ye gelen ve bir çok yatırımın müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törendeki konuşmasında, Bakan Faruk Özlü’nün davetiyle geldiği Düzce’ye geldiğini söyledi.

Eroğlu, “Bakanımızla birlikte “Düzce’ye gidelim, talepleri alalım, temel atalım, müjdeler getirelim.” dedik. Düzce’nin taleplerinin yüzde 95’ine “Tamam” dedik, öbürleri de tamam. Gerçekten yiğit Düzceli kardeşlerime ne yapılsa azdır. 15 Temmuz’da yazdığınız destan bambaşkaydı ve bu alçak girişime “Dur” dediniz. Herkesin kararlı duruşu ile bu alçak girişim püskürtüldü. Sizle ne kadar gurur duysam azdır. Bu diğer milletlere de örnek oluyor. Cumhurbaşkanımızın da sizlere çok selamı var, “Ne gerekiyorsa da yap.” dedi. Ben de burada kendimi Düzce milletvekili kabul ediyorum. Beni de 4. milletvekili olarak kabul ediyorsanız hizmetkarınız olurum. Buraya ne yapılsa azdır. Her şey insan için. Ormanlar da millet için artık.”

“Burada muhteşem güzellikler var, bundan istifade edilmiyor”

DSİ’nin Düzce’de büyük işler yaptığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: “Melen içme suyunu da önümüzdeki nisan ayında bitireceğiz. Burada muhteşem güzellikler var, bundan istifade edilmiyor. Doğa Koruma Genel Müdürlüğü’ne “Uyuma buraya bir master planı hazırla.” dedim. Buraya her şey kurabiliriz, bir terapi merkezi kurabiliriz. Burada 4 tane tabiat parkı ilan ettik. Tabiat turizmine gelenler kişi başı 10 bin dolar bırakıyor. Deniz turizmine gelen her şey dahil 600 lira bırakıyor. Toplam müjde sayımız 56 oldu. Biz hükümet olarak sözünün eri bir hükümetiz. Ben bugün gezer, geçiştiririm diye geldim ama bakanımız “Önce sözleri alalım ondan sonra çık basının karşısına.” dedi. Sayın bakanımızdan siyasette ben daha eskiyim ama ilmi siyasette beni geçti. Gurur duyuyorum sayın bakanımızla.”

“Bugünün en güzel müjdesi hayvan barınağı oldu”

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye büyürken Düzce de bu büyümeden nasibini alıyor.” dedi ve şöyle devam etti:

“En son çevre düzeni planını revize ettik. Bundan sonra Düzce’deki yatırımların önü açılmış oldu. Bugünün en güzel müjdesi hayvan barınağı oldu. Size müteşekkiriz. Seçimden sonra biz de “Hayvanlara bir yaşam alanı Düzce’ye kazandıracağız.” demiştik. Başvurularımız başlamıştı ama siz bugün noktayı koydunuz.”

“Çok önemli müjdeler verdiniz, çok teşekkür ediyoruz”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da “Yüzde 52’si orman yüzde 89’un su olduğu bir ile teşrifiniz çok önemli. Ben de bu ilde çalışmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Biraz önce valiliğimizdeki toplantımızda çok önemli müjdeler verdiniz, çok teşekkür ediyoruz. Destek olan bakanlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Takım oyununu en iyi şekilde oynamaya çalışıyoruz”

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise Düzce’nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın adına yakışır bir şehir olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın bakanımız 6 ayda bir geliyor. İSKİ’den beri biliyorum orman ve suyu çok sever. Birazdan 73 milyonluk yatırımın kurdelesini keseceğiz ama yeni yatırımları da olacaktır. Biz bu işin takım oyunu olduğunu söylemiştik sayın bakanımızın koordinasyonuyla bu oyunu en iyi şekilde oynamaya çalışıyoruz.”

“Düzce’ye çok büyük hizmetleri oldu”

Katılımcılara hitap etmek üzere kürsüye gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise”Sayın Veysel Eroğlu örnek aldığımız bir insan. Her sene gelir güzel müjdelerle. Her sene gelir geçmişte yaptıklarını ve gelecekte yapacaklarını anlatır. Düzce’ye çok büyük hizmetleri oldu. Çok kıymetli bir insan. Düzceliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz”

Törenin konuşmacılarından Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üzmez, “Düzce deyince akla yeşillik geliyor. Düzce’nin yüzde 52’si orman. Orman teşkilatının Düzce’de işi var. Orman teşkilatı her şeyden önce kırsal kalkınmanın lokomotifi olacak. Orman teşkilatı halk ile yan yana çalışacak. Devlet ormancılığı olduğumuz için öyle yürüdük ama şimdi devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz. Yüzde 65’i hibe olarak size geri dönecek. Bal ormanları kuruyoruz. İsteyen herkese de kuracağız. Ayrıca sadece bal olmanı kurmuyoruz arı da veriyoruz, yüzde 20’si de hibe. Yerinde kalkının yeterki. Bakanımızın talimatıyla besi hayvancılığında faiz kalktı. 5 yıl geri ödemeli olacak. Düzce’mizde 8 milyon ağaç dikmişiz. “Ceviz, badem gibi ağaçlar dikelim. Kura çekip vatandaşa dağıtalım.” dedik. Bunun geliri yüzde 49 size ait. “Yetmez” diyorsanız sayın bakanımızdan isteyin. Bugün ceviz ağaçlarımızı diktik dağıtacağız. Bu yıl 174 aileye yardım edeceğiz. Mesire yerleri kuruyoruz, şehir yerleri kuruyoruz ve her yeri ağaçlandırmaya devam ediyoruz. Dışarıda 3 bin fidanımız var. Sizler bugünün hatırasına bunları alıp gideceksiniz ama tutmazsa Orman Genel Müdürlüğü’nün hesabına her ağaç için 5 TL yatıracaksınız.”

Konuşmaların ardından bakanlar ve protokol üyeleri kürsüde temsili olarak butonlara basarak, DSİ Tesislerinin temelini attı. Temel atmanın ardından orman köylülerine Orköy Kredi Sertifikaları dağıtıldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.