DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2103123-0,20%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Endişeler Gideriliyor… O Binaların Önüne Boydan Boya İstinat Duvarı Yapılıyor
5811 okunma

Endişeler Gideriliyor… O Binaların Önüne Boydan Boya İstinat Duvarı Yapılıyor

ABONE OL
19/06/2021 15:10
Endişeler Gideriliyor… O Binaların Önüne Boydan Boya İstinat Duvarı Yapılıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Osmaniye mahallesinde aşırı yağışların neden olduğu toprak kayması bölgede bulunan bir binanın sakinlerini tedirgin edince, bölgede inşaat faaliyeti yürüten firma endişeleri giderecek bir çalışma başlattı.

Tedirginliğe neden olan toprak kaymasının yaşandığı alanda bina yapmak için temel açan inşaat firmasının yetkilileri, birkaç gündür teknik heyetlerle yaptıkları saha incelemesi sonucunda bugün çalışmalara start verdiler.

Cilin inşaat firmasının sahibi Nusret Erdem, beraberinde fore kazık çakma işlemi yapan firmanın sahibi ve yapı denetim firmasının yetkilileriyle bu sabah erken saatlerde istinat duvarı yapımı için çalışmaları başlattı.

İlk olarak toprak kaymasından endişe duyanların bulunduğu binanın önüne dev iş makineleriyle kazık çakılırken, yaklaşık 20 metre derinlikte yakalanan kaya kütlesine kadar çukurlar açıldı.

Birer metre arayla açılan çukurlara 40 cm. çapında işli demir kafesler çakıldı. Bina önüne toplamda 30 adet kazık çakılacağını ifade eden firma yetkilileri, her günün akşamında kafesler içinde 18’lik demirlerin bağlı olduğu çukurların betonla doldurulacağını belirttiler.

Cilin inşaat firması yetkilileri, kazık çakma ve betonlama işleminin bir hafta boyunca devam edeceğini, kazıklar arasına dökülen beton duvar aracılığıyla istinat duvarının tamamlanacağını ifade ettiler.

Bugün başlatılan çalışmalarla ilgili sorularımızı yanıtlayan Cilin inşaat firması sahibi Nusret Erdem, bugün itibariyle kendi inşaatlarıyla ilgili şantiye çalışmasını durdurduklarını, ilk olarak tedirginlik yaşayanların bulunduğu binayı istinat duvarıyla korunaklı hale getirmek ve bina sakinlerinin endişelerini ortadan kaldırmak için fore kazık çakma ve duvar yapmaya odaklandıklarını söyledi.

Tüm birimlerden ekiplerin sahada bulunduğunu, birlikte ve koordineli bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Erdem, yaşanan bu durumun kısa sürede çözüleceğini söyleyerek komşulardan da helallik istedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.