DOLAR 32,5573 0.02%
EURO 34,9983 0.31%
ALTIN 2.420,84-0,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095843-2,92%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler: “Sadaka değil insanca yaşamak istiyoruz!”
3095 okunma

Emekliler: “Sadaka değil insanca yaşamak istiyoruz!”

ABONE OL
29/06/2021 09:57
Emekliler: “Sadaka değil insanca yaşamak istiyoruz!”
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Sendikalarının kapatılmasına yönelik açılan davalar nedeniyle hukuk mücadelesi veren Tüm Emekliler sendikası üyeleri Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranı ve ikramiyelerle ilgili olarak yurt genelinde eş zamanlı bir basın açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda Akçakoca’da da Fedai Karabıyık Parkında bir araya gelen emekliler iktidara seslenerek insanca yaşamak istediklerini haykırdılar.

Kapatılma davası süren Tüm Emekliler Sendikasının düzenlediği ve her iş kolundan yaklaşık elli emeklinin basın katıldığı etkinlikte basın açıklaması metnini atılan slaganlar ve alkışlar arasında okuyan Tüm Emekli Sen Akçakoca Temsilcisi Emekli Öğretmen Ali Kulak , emeklilerin başta ekonomi olmak üzere tüm sorunların dile getirdi.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zammın başlatılan enflasyon oyunları ile yine sadaka düzeyinde kalacağını vurgulayan Kulak, ”Tüm temel tüketim ürünlerine yapılan ve %50 lilere varan zamları görmezden gelinirken ülkemiz mafya  çete ilişkilerinin iç içe geçtiği, ortaya atılan iddialara iktidarın ve bağımlı yargının kulağını tıkadığı, halkın açlığının ve yaşanan krizin görmezden gelindiği bir süreci yaşıyor“ dedi.

Muhalefetin dile getirdiği “vatandaş aç” tepkisine iktidarın , “Aç varsa sizde gidin doyurun“ diyerek dalga geçer gibi bir anlayışla baktığını vurgulayan , dünya liderlerinin bir araya geldiği son NATO toplantısında dünya halklarının yararına pandemi ve ekonomik kriz dahil hiçbir görüşmenin olmadığına dikkat çeken Kulak, zirveden Türkiye’ye Afganistan’da bekçilik görevi biçildiğinin altını çizdi.

Bu kararın Ülkemiz için çok tehlikeli olduğunu belirten Kulak, “ABD ye ve dünya sermayesine şirin görünmeye ve yönetememe durumunu kurtarmaya çalışan AKP’nin çaresiz ve son çırpınışlarıdır. Gençlerimizin iktidarın kendini kurtarma hamlesi için aldığı bu kararın karşısındayız” dedi.

AKP İktidarının her vesileyle ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalıştığını, aslında her kesimi baskı altına almaya çalıştığını, ortaya atılan yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalıştığını demokratik hakların savunulduğu sendikalar ve partilerin kapatılması çalışmalarını yoğunlaştırdığını vurgulayan Kulak sık sık sloganlarla kesilen açıklamasını “ Ülkede huzurdan, barıştan, demokrasiden bahsetmek suç, ekonomik kriz var demek ise yasak hale getirilmiş , demokratik eylem ve etkinlikler basit ve akıl dışı bahanelerle engellenmiştir. Böyle bir yaşama mahkum değiliz !” diyerek tamamladı.

Protesto etkinliği atılan “Sadaka değil, insanca yaşamak istiyoruz!”, ”Sendika hakkımız engellenemez!”, ”Direne direne kazanacağız!” sloganları ile sona erdi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.