DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler Akçakoca’dan Haykırdı: ‘Direne Direne Kazanacağız!”
3210 okunma

Emekliler Akçakoca’dan Haykırdı: ‘Direne Direne Kazanacağız!”

ABONE OL
19/06/2023 15:22
Emekliler Akçakoca’dan Haykırdı: ‘Direne Direne Kazanacağız!”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videsunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız…

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071434490702

…………………………………………………………

Tüm Emekli Sen Sendikasına üye emekliler, Akçakoca’da gerçekleştirdikleri bir basın açıklamasıyla hükümetin ekonomi politikasını eleştirdiler.

Saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda emekli katlırken, civarda bulunan vatandaşlar da açıklamaları dikkatle dinledi.

Sık sık sloganlarla desteklenen basın metnini okuyan sözcü Ali Kulak, 22 yıldır tek başına iktidarda olduğu halde emekliyi açlık sınırı altında bir yaşama mahkum eden tek adam rejiminin karnesinin çok kötü olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Merkez Bankası rezervinin eksilerde olduğunu belirten Kulak, 40 milyar dolar civarında tefeci faizleriyle seçimlere gidildiğini ve seçimlerin kazanıldığını söyledi.

Neo-Liberal ekonomi politikalarının temsilcisi olan yeni Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in emekçi ve emeklilerle ilgili sicilinin kötü olduğunu hatırlatan Kulak, krizin faturasının yoksul halka ödetileceğini ifade etti.

‘Sebebi olmadığımız krizin faturasını ödemeyeceğiz’ şeklinde konuşan Kulak, iğneden ipliğe zam yapılacağını ve bütçe açığının özellikle dolaylı vergiler aracılığıyla halka yükletileceğini söyledi.

Artan gıda fiyatları ve gelir dağılımdaki derin dengesizlikler nedeniyle bu yükün daha da artacağını söyleyen Kulak’ın konuşmaları, ”Kurtluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarıyla kesildi.

Ali Kulak, konuşmasının sonunda emeklilerin acil taleplerini madde madde açıklarken, tüm emekli maaşları ve dul yetim aylıklarının enflasyona göre yeniden hesaplanmasını ve seyyanen zamların yapılmasını istediklerini belirtti.

En düşük emekli aylığı ve Bayram ikramiyelerinin asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini kaydeden Kulak, intibak yasasının çıkartılmasını ve aylık bağlama oranının yüzde 70’lere çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kulak ayrıca, amekliler için hayati öneme sahip olan ‘Emekli sendikaları statü yasasının’ çıkartılmasının elzem olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamaların ardından topluluk sessizce dağıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.