DOLAR 32,3435 0.19%
EURO 35,1062 -0.23%
ALTIN 2.239,43-0,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2058385-5,89%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2465 okunma

Eğitim İş Sendikası’ndan Fen Lisesi için hem destek hem de dost uyarısı geldi

ABONE OL
01/04/2021 19:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EĞİTİM İŞ AKÇAKOCA İLÇE TEMSİLCİLİĞİNDEN FEN LİSESİ’NE DESTEK, BİR ÇOK KONUDA DA UYARI GELDİ!..

Akçakoca İlçemize Fen Lisesi açılması hepimizi sevindirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Eğitim İş Sendikası olarak her zaman eğitimin niteliğinin arttırılması, çalışanlarımızın kendini gerçekleştirebilecekleri, işbirliğine dayalı, sağlıklı iletişimin olduğu okul/kurumlar önceliğimiz olmuştur. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanarak bu ülkenin çocuklarının daha kaliteli eğitim imkânlarından yararlanması Anayasamızın bir gereğidir. Bu anlamda Fen Lisesinin açılması, Akçakoca İlçemiz için bir ihtiyaç ve zaruretin karşılanmasıdır. Bir lüks değildir. Akademik başarısı yüksek çocuklarımız ailelerinden koparak ve uzaklaşarak, ilçe, il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık ailelerinin yanında Fen Lisesi okuma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Bu son derece olumlu ve güzel bir gelişmedir.

Fen Lisesi’nin açılmasını olumlu buluyor, emeği geçenleri teşekkür ediyoruz.

 Ancak Fen Lisesinin tabelasının asılması nitelikli eğitim için tek başına yeterli değildir. Öncelikle Akçakoca Fen Lisesi’nin “butik”, “özgün” ve fark yaratacak okul olması için gerekli alt yapının şimdiden planlanması gerekir. Bunun için Akçakoca Fen Lisesi’nin Türkiye’de adını duyuracak vizyon sahibi, liyakatli bir müdür ataması yapılması beklentimizdir. Siyasi ve sendikal yandaşlıkları bir yana bırakarak işi erbabına vermemiz gerekir. Bunun yanında öğretmen kadrosunun oluşumunda da aynı hassasiyetin gösterilmesi son derece önemlidir. Yine yurt ve okul binasının yeniden planlanması, Fen Lisesine dönüştürülecek Akçakoca Anadolu Lisesi’ne ait boş arsasının ve yanındaki eğitim tesis alanlarının değerlendirilerek örnek mimaride, pansiyonu, bilim laboratuvarları, atölyeleri, konferans salonu, spor salonu ve kütüphanesi ile her türlü sosyal donatı alanlarını da içerecek bilimin ve başarının merkezi olabilecek modern bir Fen Lisesi kampüsü oluşturulması için kolların sıvanması, kamu ve özel sektörün işbirliğine ihtiyaç vardır.

Fen Lisesi’nin tabelasının asılması önemli değildir, içini doldurmalıyız!…

 Diğer taraftan Akçakoca Fen Lisesi açılması ilçede eğitimin yeniden planlanmasını da beraberinde getirecektir. Şöyle ki; Akçakoca Anadolu Lisesi Fen Lisesine dönüştürüleceğinden Barbaros Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne giremeyen ancak akademik başarısı yüksek öğrencilerin girişini temin etmek için gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır. Asla kontenjanlar şişirilerek akademik başarısı düşük öğrenciler bu okula yerleştirilmemelidir. Elbette her çocuğumuz değerlidir. Akademik başarısı düşük öğrencilerimizin belki de çok başarılı olabilecekleri alanlar vardır. Bu noktada meslek liselerimiz fırsattır. Tabi ki Akçakoca’da ortaöğretimdeki lise türleri haddinden fazladır. Bunun yerine meslek liselerini bir kampüste toplayarak hem insan kaynakları hem de maddi ve bina kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması sağlanmalıdır. Bunun için belki; Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde meslek liselerinin birleştirilmesi  (Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi) yerinde bir karar olacaktır. Ayrıca, Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu (Turizm Otelcilik) Lisesi için, yıkılan Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arsasına yeni bir bina yapılarak oraya taşınmasının sağlanması, Öğretmenevinin ise, Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Uygulama Oteline ve pansiyonuna dönüştürülmesi, boşalan Kız Meslek Lisesi binasının o bölgede ilkokul olmadığı için ilkokula dönüştürülmesi, İmam Hatip Ortaokulu’nun halen binasının bir kısmı boş olan İmam Hatip Lisesine taşınarak İmam Hatip Ortaokulu ile İmam Hatip Lisesi’nin birleştirilmesi, kamu kaynaklarının heba olmaması açısından son derece önemlidir.

Akçakoca’da tüm okulların yeniden planlama zamanı gelmiş, hatta fırsat kaçmaktadır.

 Akçakoca ilçemizde eğitimin yeniden planlanmasına ihtiyaç vardır. Ortak akılla bir araya gelinerek yapılacak yeni planlama ile daha reel kararlar alınabilecektir. Sendika olarak bu konuda görüş ve önerilerimizi her platformda paylaşmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Çalışanlarımızı özellikle yaşanılan pandemi sürecindeki özverilerinden dolayı tebrik eder, bu gayretlerinin velilerimiz ve yöneticilerimiz tarafından görülmesini arzu ederiz. Fen Lisesinin açılması ile ilçemiz, çocuklarımız kazanmıştır.  Hayırlı olsun1!…

01/04/2021

Eğitim İş Akçakoca İlçe Temsilciliği


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.