DOLAR 32,3475 0.24%
EURO 35,1333 -0.05%
ALTIN 2.304,361,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930743,55%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

465 okunma

EDS’lerin Kaldırılması İçin Harekete Geçildi

ABONE OL
11/03/2021 20:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de araç sürücülerini canından bezdiren EDS’lerin kaldırılması için düğmeye basıldı.

Düzce’de 3 yıl önce faaliyete geçen Elektronik Denetleme Sİstemi (EDS) hakkında araç sürücülerinin şikayetleri giderek artıyor.

Düzce merkezinde EDS üzerinden ayda 15 bin civarında sürücüye ceza yazılıyor.

Bu durum, araç sahiplerinin ve sürücülerinin tepkilerine yol açarken, AK Parti yönetimi, belediye, emniyet ve odalar EDS’lerin kaldırılması için harekete geçti.

İl Başkanı Mustafa Keskin, EDS’lerin kaldırılması için İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle temasta bulunmuştu. Yapılan görüşmeler neticesinde Ankara’dan gelecek teknik bir ekip, Düzce’deki sistemi inceleyecek ve bir rapor hazırlayacak.

EDS’lerin kaldırılması konusunda bugün ilk resmi görüşme yapıldı.

Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, AK Parti İl Başkanvekili Ersin Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Düzce Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz biraraya gelerek, konuyu detaylı şekilde ele aldı.

Yapılan görüşmede, EDS’lerin kaldırılması konusunda mutabakat oluştu.EDS’lerin tümüyle ya da belli noktalardan kaldırılması için ön rapor hazırlanacak. Yasal mevzuat konusundaki sözleşme ve diğer unsurlar üzerinde çalışma yapılacak.

Düzce’deki EDS’lerin akibeti önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.