DOLAR 32,5749 0.03%
EURO 34,9338 0.08%
ALTIN 2.429,890,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2162941-0,44%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜZCE’NİN HER YERİNDE ‘KIRMIZI’ ALARM!
2040 okunma

DÜZCE’NİN HER YERİNDE ‘KIRMIZI’ ALARM!

ABONE OL
11/10/2021 16:33
DÜZCE’NİN HER YERİNDE ‘KIRMIZI’ ALARM!
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgınla mücadelede elde edilen kazanımlarını yitiren Düzce, son haftada üst üste yaşanan artışlar nedeniyle Türkiye’de salgının en yoğun tehdit ettiği 2. kent oldu. Ölümcül yayılım nedeniyle Sağlık Bakanlığı kenti yakın takibe aldı. Öte yandan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında bulunan risk haritasında Düzce ve ilçelerinde 17 günde yaşanan korkutucu değişim ve alarm veren durum gözler önüne serildi.

Salgınla mücadelede kâbusu yaşayan Düzce’de 1 Temmuz’dan bu yana sürekli artan vakalar önü kesilemez bir hal aldı. Vaka yoğunluğunda Türkiye’de 2. sıraya yükselmesinin ardından aşının ve kuralların hayati önemi bir kez daha ortaya çıkarken her gün salgın nedeniyle ölümler yaşanmaya devam ediyor.

Her yer ‘ölüm kırmızısı’

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında bulunan risk haritasında Düzce ve ilçelerinin alarm veren durumu gözler önüne serildi. 23 Eylül’den bu güne Düzce Merkez’de salgının uğramadığı sokak neredeyse kalmadı. Düzce Merkez’de mezarlıklar ve yerleşik yaşamın olmadığı iş merkezleri haricinde her yer ölüm kırmızısına büründü.

İlçelerde de durum kötüye gidiyor

İlçelerde de yüksek riski temsil eden kırmızı alanlar genişledi. Akçakoca ve Cumayeri’nde bu acı değişim net bir şekilde görülürken Çilimli, Gölyaka ve Yığılca’da da virüsün tehdit oluşturduğu alanlar arttı. Kaynaşlı’da da durum stabil seyretti. Her gün Düzce’de bugüne kadar 228 kişiyi hayattan koparak salgının yükselişinin kırılamaması halinde korkutucu tablonun daha da ağırlaşmasından korkuluyor.

Bakanlık yakın takipte…

Sağlık Bakanlığı, Düzce’de normalleşmenin başından bu yana 13 katı bulan artışın ardından yakın takibe aldı. Tedirgin eden tabloya karşı salgının yayılımının önüne geçmek için ek tedbirlerin alınması da gündemde…

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.