DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075343-1,49%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

392 okunma

DÜZCE’DE UYGULAMA BAŞLADI

ABONE OL
29/08/2018 17:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/ZyQoymjX8U4

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni bir uygulamaya daha başladı. Artık Düzce’deki kahvehanelerde vatandaşlara dağıtılan çay ve kahveler, kapalı ambalajda şekerle ve tek şekerli olarak içilebilecek.

Düzceli vatandaşların en büyük keyiflerinden olan çay dönemine yeni uygulama geldi. Vatandaşların dinlenmek için gittikleri kahvehanelerde içilen çaylar ve kahveler artık tek şekerli ve kapalı ambalajda şekerle içilebilecek.

Bu konuda Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlere başladı. Ekipler, Düzce genelindeki 250’ye yakın kahve ve çay ocaklarını gezerek incelemelerde bulunacak.

Artık bu alanlarda açık şeker kullanılması yasaklandı. Zabıta Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ortak kullanım alanlarında hijyen kurallarının büyük önem arz ettiği belirtilerek “şehir merkezinde hizmet veren kafeterya, çay bahçesi ve çay ocaklarında tek ve ambalajlı şeker kullanımı konusunda işyerlerinde denetimler fiilen başlamıştır. Sorumluluğumuz altında bulunan yaklaşık 250 iş yeri için denetimlerimiz kısa sürede tamamlanacaktır. Denetimlerde özellikle dikkat edilmesi gereken kurallar hijyenik, ambalajlı şekerlerin kullanımı ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından çay ve benzeri içeceklerin yanında ‘tek şeker’ kullanımının teşvik edilmesidir. İlgili konularda esnafımızın gerekli dikkat ve özeni göstermesini önemle rica ederiz” denildi.

Zabıta ekipleri, çay ocakları ve kahvehaneleri işletenlere uyarılarda bulunmayı da unutmuyor. Hijyen açısından da incelenen mekanlarda ekipler, denetimlerde de bulunuyor. Düzceli vatandaşların bu yeni uygulamaya tepkisinin nasıl olacağı da merak edilen konular arasında.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.