DOLAR 32,5437 -0.02%
EURO 34,9011 0.03%
ALTIN 2.428,22-0,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2077636-4,42%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜZCE’DE SEÇİM ATMOSFERİ ERKEN BAŞLADI…
2449 okunma

DÜZCE’DE SEÇİM ATMOSFERİ ERKEN BAŞLADI…

ABONE OL
21/12/2022 09:42
DÜZCE’DE SEÇİM ATMOSFERİ ERKEN BAŞLADI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyasiler seçmen kazanmak ve rakiplerinin gardını düşürmek için artık meydanlardan önce çağa ayak uydurarak dijital ağları araç olarak kullanıyor. Düzce’de 2023 seçimleri öncesi eleştiri bombardımanı sosyal medya üzerinden başladı. AK Parti ve İYİ Parti arasında son 24 saat içerisinde art arta yapılan gerilim dozu yüksek paylaşımlara Düzceliler de olumlu-olumsuz yorumları ile dahil oldu.

Düzce’de 2023 seçimleri öncesi söz düelloları erken başladı. Şu günlerde AK Parti ile İYİ Parti arasında sosyal medya üzerinden süren atışmalarda üslubun her geçen gün sertleşmesi dikkat çekiyor.

Atışmaların başrolünde genellikle Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er yer alırken, bu iki ismin kurmayları ise savunma ve eleştirilerle sürece dahil olmayı ihmal etmiyor.

ER’İN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI AK PARTİ’Yİ RAHATSIZ ETTİ

Son olarak İYİ Partili Er’in rahatsızlığı dolayısıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kısa süreli tedavi gören Başkan Özlü için yaptığı “Basında çıkan haberlerden rahatsızlanıp tedavi gördüğünüzü öğrendim. Geçmiş olsun Sayın Başkan Faruk ÖZLÜ” paylaşımı, AK Parti cephesinde tepkiyle karşılandı.

GÜNDEN’DEN “YAKIŞIKSIZ PAYLAŞIM” TEPKİSİ

Millet İttifakı temsilcisinin Başkan Özlü ile dalga geçtiğini düşünen Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, yine sosyal medya üzerinden Er’e şöyle çattı:

“Düzce İP il başkanının hastalık ile ilgili siyasi ve yakışıksız paylaşımı.

İnsani değerler siyaset uğruna, gündemde kalmak uğruna bu kadar da yerlere serilmemeli.

Tam olarak “VAR OLMANIN DAYANILMAZ HAFİFİLİĞİ”

YEMENİCİ DE TEPKİ GÖSTERDİ: HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

AK Partili Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise İYİ Parti İl Başkanı Er’i “Kendisine bu üslubu hiç ama hiç yakıştıramadım. Genel başkana yaranacağım veya vekillik için kazanabilecek bir yerden aday gösterileyim diye bir beklenti ile yapıyorsa çok daha fazla ayıplar üzülürüm.” ifadeleri ile eleştirdi.

ER ÇOK SİNİRLENDİ: ÖN YARGILI VE ART NİYETLİSİNİZ

Günden ve Yemenici’nin hastalık gibi üzücü bir durumdan siyasi malzeme çıkarılmaması gerektiği yönündeki paylaşımına ‘Art niyetlisiniz’ şeklinde tepki gösteren İYİ Parti Er, şu paylaşımı yaptı:

“Hasan Bey ön yargılı ve art niyetlisiniz. Çok mu uğraştınız bu insani “ geçmiş olsun” mesajından böyle “kötü niyetli” bir sonuç çıkarmaya.

Anlamamış olmanız üzüntü verici diyeceğim ama anlayıp manipülasyon yapmanız daha da kötü. Belli ki niyetiniz de kötü

Anlatılmak istenen gayet açık. Bunu anlayacak kadar “Zeki “ ama topluma aksini gösterecek kadar da “ art niyetlisiniz “. Her kim bu mesajımı böyle manüple ediyorsa bu sözüm hepsi için geçerlidir. Cüneyt hele sana hiç yakışmıyor onu da bu vesile ile söyleyeyim Cüneyt Yemenici

“Hasta olduğunuzu basında çıkan haberden öğrendim “

Yani hasta olduğunu Sayın Başkanın basında çıkan haberden öğrendim ve “şimdi” bu vesile ile kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum ve yine geçmiş olsun diyorum. Dilerim bir an önce sağlığına kavuşur

Dediğim gibi art niyetlisiniz.. sizi vicdanınız ile baş başa bırakıyorum . Allah kerimdir

Biraz kendinize gelmenizi art niyetinizden arınmanızı diliyorum. Gözünüze perde inmiş. Bu haliniz ile İnsani değerlerden bahsedecek en son insan olma yolunda hızla ilerliyorsunuz.

Yazık… Siyaseti bu hale sokmanız da ayrı bir ayıp.”

BAŞKAN ÖZLÜ DE İYİ PARTİLİ SEÇMENE SESLENEREK ATIŞMAYA DAHİL OLDU

Baş döndüren atışma trafiğine ilerleyen saatlerde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de İYİ Partili seçmene seslenerek dahil oldu. Başkan Özlü, paylaşımında, şu soruları yöneltti:

“İYİ Partili yöneticilere ve İyi Partili seçmene samimi duygularla üç soru sormak istiyorum:

  1. Millet İttifakı iktidarda olsa; CHP ile birlikte İYİ Parti Ayasofya’yı ibadete açabilir mi?
  2. CHP ile birlikte İyi Parti İmam Hatip Okulları mezunlarının üniversite giriş sınavlarındaki katsayı eşitsizliğini kaldırabilir mi?
  3. Taksim’e o güzel camiyi ittifak lideri CHP’ye rağmen yaptırabilir mi?”

İYİ PARTİLİ ER’DEN ÖZLÜ’YE: CANLI YAYINDA KOZLARIMIZI PAYLAŞALIM

Bu sorulara sessiz kalmayan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Başkan Özlü’yü bir televizyon programında kozlarını paylaşmaya şöyle davet etti:

“Sayın Başkan

Bizlere sorduğunuz bu soruları tartışmak ve kamuoyunu geniş kapsamlı olarak aydınlatmak adına sizi belirleyeceğiniz bir yerel veya ulusal kanalda canlı yayına davet ediyorum

Karşılıklı konuşup bu ve benzeri konularda hemşehrilerimize de bize soru sorma fırsatı verelim

Samimi önerimdir. Değerlendirmenizi ve olumlu dönüş yapmanızı umuyorum

Selametle kalın.”

DÜZCELİLER YORUMLARLA TAVRINI YANSITTI

Bu paylaşımların altına yorum atan yüzlerce Düzceli, açık şekilde haklı ve haksız buldukları noktaları kelimelere döktü. Tıpkı Ankara siyasetinde olduğu gibi seçim atmosferinin iyiden iyiye hissedilmeye başladığı Düzce’de AK Parti ve İYİ Parti saflarında günden güne körüklenen atışmaların, seçmende nasıl bir etki bıraktığını ise sandık gösterecek.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.