DOLAR 32,5140 -0.09%
EURO 35,0488 0.43%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21069381,06%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜZCE’DE 2022 YILI BÖYLE GEÇTİ…
2454 okunma

DÜZCE’DE 2022 YILI BÖYLE GEÇTİ…

ABONE OL
30/12/2022 15:59
DÜZCE’DE 2022 YILI BÖYLE GEÇTİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yılında Düzce’de birçok olay meydana geldi. 2022 yılında yaşanan dikkat çeken olayları sizler için toparladık.

Tarihler 11 Mart 2020 yılını gösterdiğinde, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. 2 yıl boyunca salgına karşı büyük bir mücadele verilirken, Düzce’de hastalığa bağlı yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 2022 yılı Kovid-19 salgını için bir dönüm noktası oldu. Kısıtlamalar, yasaklar ve tedbirlerle geçen süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Nisan 2022 yılında yayımladığı ‘Tam Normalleşme’ genelgesi ile sona erdi.

Düzcespor şampiyon oldu

1 Mayıs 2022’de TFF 3. Lig 2. Grupta Düzce Cam Düzcespor deplasmanda Yomraspor’u yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Pandemi döneminin sona ermesi ardından Düzcespor’un şampiyon olması, kentte büyük coşku ile kutlandı.
DESOB’da seçim heyecanı yaşandı.

14 Mayıs’ta Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (DESOB) seçim heyecanı yaşandı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Mustafa Kayıkçı güven tazeleyerek yeniden DESOB başkanı oldu.

Gölyaka’ya şehit ateşi düştü

4 Temmuz 2022’de Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışında Piyade Uzman Çavuş Serhat Bal (29) şehit oldu. Bal’ın, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehit Bal’ın cenazesi Gölyaka ilçesine bağlı Bakacak Köyü’nde toprağa verildi.

Yaşanan sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti

Takvimler 28 Haziran’ı gösterdiğinde Düzce sel felaketi yüzleşti. Selin vurduğu Akçakoca, Çilimli, Cumayeri, Gölyaka ve Yığılca ilçelerinde büyük hasarlar meydana geldi. Köprüler yıkıldı, yollar sel sularına kapıldı. Kaynaşlı Üçköprü Köyü’nde sel ile mücadele eden kepçe operatörü Okan Bayram, üzerinden geçtiği köprünün yıkılması ile suya kapılarak hayatını kaybetti. Bayram’ın cenazesine, arama kurtarma ekipleri tarafından günler sonra kaybolduğu yerden 30 kilometrelik uzaklıktaki Yayakbaşı Köyü Melen Çayında ulaşıldı. Şehit Bayram’ın cenazesi Kaynaşlı ilçesine bağlı Bıçkıyanı Köyünde toprağa verildi.

Esentepe Köyü’nde silahlı katliam… 4 kişi hayatını kaybetti…

21 Temmuz 2022’nin akşam saatlerinde Düzce merkeze bağlı Esentepe Köyü’nde katliam yaşandı. Fındık bahçesinde silahlı kişiler tarafından ateş açılan aynı aileden Ali, Selma, Mithat ve Engin Gürbüz, yaşamını yitirdi.

Jandarma ekipleri yaşanan olaydan günler sonra, saldırıya karışan 8 kişiyi, katliamda kullandıkları silahlarla birlikte yakaladı. İşlemlerinin ardından Düzce Adliyesi’ne sevk edilen 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Çilimli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

TSO’da seçim maratonu yaşandı…

2 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilen Oda Organ Üyeleri Asil ve Yedek üyeleri seçimlerinin ardından 8 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcıları, Meclis Katip Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, TOBB Genel Kurul Asil ve Yedek Üyeleri seçimleri tamamlandı.

8 Ekim 2022’de gerçekleştirilen seçimde ise 9 üyeden oluşan Yönetim Kurulu’nda 8 yeni Yönetim Kurulu üyesi yer aldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık Meclis Başkanı ise Tanju Acar oldu.

Mahalle muhtarı babasını öldüren kişiyi silahla vurdu… 2 kişi hayatını kaybetti

23 Ekim 2022’de Gümüşova Merkez Mahallesinde bir kahvehane de çıkan tartışmada kan döküldü. Kahvehanede oyun oynayan İrfan Bıçakçı ile Nevzat Karadeniz arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönülmesi ile birlikte 2 şahıs dışarı çıktılar. Bu sırada Nevzat Karadeniz belindeki silahla İrfan Bıçakçı’ya ateş etmeye başladı. Vücudunun değişik yerlerine ondan fazla mermi alan Bıçakçı, kaldırıldığı Gümüşova entegre hastanesinde hayatını kaybetti.

Diğer yandan babasının öldürüldüğünü öğrenen Gümüşova Yeni Mahalle muhtarı Ziya Bıçakçı, olay yerine gelerek babasını vuran Nevzat Karadeniz’e ateş etmeye başladı. Ziya Bıçakçı’nın silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Nevzat Karadeniz, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Meydana gelen depremde çok sayıda ev hasar gördü

23 Kasım 2022 tarihinde Düzce’de saat 04.08 sıralarında 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı İstanbul dahil birçok ilde hissedilirken, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Deprem nedeniyle 68 kişi yaralandı. Depremde çok sayıda binada hasar meydana geldi. Depremin yaralarının sarılması için devlet tüm imkanlarını seferber etti.

2022 yılı uyuşturucu ile mücadele yılı oldu…

2022 yılında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı narkotik ekipleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde birçok uyuşturucu operasyonuna imzalarını attı. Operasyonlarda yüksek miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, yakalanan onlarca kişi cezaevine gönderildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.