DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22454431,42%
Düzce
22°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’A SAADET PARTİSİ YOLU
1960 okunma

DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’A SAADET PARTİSİ YOLU

ABONE OL
15/12/2023 10:44
DÜZCE MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’A SAADET PARTİSİ YOLU
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. TBMM’de bir vekili eksilen Saadet Gelecek Grubu, iç tüzük gereği grup kurmak için gereken 20 milletvekili kuralını yerine getiremediği için düşmüş oldu.

TBMM kürsüsünde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 12 Aralık Salı günü hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi’nde 14 Aralık Perşembe günü yaşamını yitirdi.

TBMM İçtüzüğü’ne göre Meclis’te grup kurma hakkını kaybeden milletvekillerinin komisyon üyelikleri düşüyor. Yeter sayısının sağlanamaması sebebiyle Saadet-Gelecek Grubu’nu komisyon ve divan üyelikleri düştü. TBMM Başkanlık Divanı’nda Saadet-Gelecek Grubu’nu temsil eden Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin de TBMM Başkanlık Divanı üyeliği düştü.

TBMM’de grup sayısı beşe düştü

TBMM’de birlikte hareket edeceklerini 6 Temmuz’da kamuoyuna açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, grubun Saadet Partisi bünyesinde kurulduğunu duyurmuştu. Yerel seçimler için işbirliği anlaşması yapan grubun başkanı ise Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ olmuştu. 28. yasama döneminin ilk yılında kurulan Saadet-Gelecek Grubu’nda başkanvekilliği ise iki parti arasında bölünmüştü ve bir yılın sonunda işbirliği yeniden değerlendirilecekti. Saadet-Gelecek Grubu’nun kurulmasıyla TBMM’deki grup sayısı altıya yükselmişti.

Bir milletvekili katılırsa yeniden grup kurma hakkı elde edilecek

TBMM’deki bağımsız milletvekilleri ya da şu an itibariyle partisinden istifa edecek bir milletvekilinin Saadet ya da Gelecek Partisi’ne katılması durumunda Saadet-Gelecek Grubu yeniden 20 milletvekili yeter sayısını karşılayarak grup olma hakkını elde edebilir.

Talih Özcan ismi seçmenin dilinde…

Bu denklemde akla gelen ilk seçenek Millet İttifakı hukuku çerçevesinde CHP’den Saadet Partisine bir vekil transferi yapmak. Millet İttifakı’nın kurucu unsuru olan CHP, geçmiş dönemlerde de milletvekili transferi ile İYİ Parti’nin grup kurmasını sağlamıştı.

CHP’nin yerel parti kulislerinde konuşulanlara bakılırsa, şayet SP’ye bir milletvekili ihracı yapılır ise bu ismin Düzce milletvekili Talih Özcan olması ihtimali biraz öne çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde Yığılca ilçesinde katıldığı toplantıda yaptığı konuşma ile ‘yobaz, gerici’ ifadelerini kullanarak seçmenleri aşağılayan sözler sarf eden milletvekili Özcan’ın, özellikle yerel seçimler öncesinde başka bir partiye transferine ise CHP seçmeni fazla soğuk bakmıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.