DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2265056-1,72%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

372 okunma

DÜZCE KUDÜS İÇİN TEK YÜREK OLDU

ABONE OL
09/12/2017 09:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Düzce ayağa kalktı. Amerika ve Kudüs’e lanet okuyan vatandaşlar “ Müslüman uyuma Kudüs’e sahip çık” sloganları attı.

Düzce bugün Kudüs için bir araya geldi. Cuma Namazının ardından toplanan yüzlerce vatandaş ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanların kutsal mabedi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve başkonsolosluk binalarını da Kudüs’e taşıyacaklarını açıklamasının ardından bugün Cedidiye Camisi önünde toplandı.

Ellerinde “Özgür Kudüs İçin Ayaktayız” yazılı pankart taşıyan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş İstanbul Caddesi boyunca yürüdü.

“ Müslüman uyuma Kudüs’e sahip çık” sloganları atan vatandaşlar tekbir sesleri ile caddeyi inletirken İsrail ve Amerika’ya lanet okudu.

“Dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişiyor”

Anıtpark Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) adına basın açıklaması yapan İsa Yazıcıoğlu, İslam şehri Kudüs’e bu alçaklığı yapanları şiddetle kınayarak şöyle konuştu:

“Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeyinin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda hala tazeyken, Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan’da naklen soykırımlarla, kimyasal silahlarla masum çocuk ve kadınlar katledilirken milyonlarca insan yerlerinden yurtlarında ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei, dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir.”

“Kudüs’ümüz işgalci İsrail’in Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan edildi”

Trump’ın siyonizme hizmet ettiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Aziz milletimiz bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta son olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla kıblemiz Kudüs’ümüz işgalci İsrail’in Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etmiştir. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin adım adım işgal altına alınmıştır.” dedi.

Yazıcıoğlu son olarak, Filistin’in dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil tüm İslam Aleminin meselesi olduğunu belirtti.

“İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayri meşrudur”

İnsanlık tarihinin en kanlı dönemlerinden birinin yaşandığı zaman diliminde olduğumuzu ve alınan bu kararların İsrail’in Filistin’i işgal etme planının bir parçası olduğunu kaydeden Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi, şöyle konuştu: “Aslında Amerika Birleşik Devletleri 1995 yılında bu kararı almış ve çok manidar bir tarihte, Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100.yılında bu karar uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değildir. Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının, oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD’nin Filistin davasın a görüntüde tarafsız olma vasfını da bitirmiştir. ABD İsrail’le aynı statüde, işgalin tarafı olmuştur. İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir.”

“Bedelini tüm dünya ve gelecek nesiller ödeyecek”

ABD ve Birleşmiş Milletlerin hukuk tanımadığını dile getiren Çelebi, “Bunun iki sonucu olabilir. Ya dünyadaki tüm devletler kendi hukukunu uygulayacak ve dünyaya kaos hakim olacak ya da Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar ABD ve İsrail’in mevcut genel kabul gören hukuka uymasının gereğini sağlayacak. Aksi takdirde ABD’nin ve İsrail’in bu hadsiz uygulamalarının bedelini tüm dünya ve gelecek nesiller ödeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Dünya savaşı tablosu gerçekleşecek”

Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi Çelebi son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Dünya bir şiddet sarmalına girecek ve BM’nin kuruluş sürecinden hemen önceki dünya savaşı tablosu gerçekleşecek. Yeni bir Birleşmiş Milletler kurmak için milyonlarca canın yok olmasına, var olan BM ve tüm siyasi aktörler hep beraber karar verecektir. Bu açıklama, aynı zamanda hangi din, dil, ırk, coğrafyadan olursa olsun tüm dünyaya bu şiddet sarmalının önüne geçme çağrısıdır. Bu da BM Genel Kurulunun Filistin özel gündemi ile toplanıp karar alıp uygulanması ile önlenebilir.”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.