DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075205-1,48%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Düzce ”Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi…
1283 okunma

Düzce ”Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi…

ABONE OL
30/11/2022 12:45
Düzce ”Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetinde ki merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan ettiklerini açıkladı.

Ak Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Düzce’yi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” İlan ettiklerini açıkladı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen hafta 5.9 şiddetinde sallanan Düzce’yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum. Böylece afet sonrası telafi ve ihya çalışmalarımızı daha hızlı şekilde yürütebileceğiz.”

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ NE DEMEK?

-Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” tanımı 7269 sayılı Afetler Kanunu’nun 1. maddesi uyarınca hazırlanan yönetmeliğe göre yapılıyor.
-Yönetmelikle yaşanmış ya da yaşanması muhtemel felaketlerin, ilgili yerin genel hayatına etkili olup olmadığının belirlenmesi için gereken kriterler belirleniyor.

-Yönetmelikte kaç nüfuslu yerleşimde, kaç binanın yıkılması ya da oturulamayacak kadar zarar görmesi halinde, afetin yerleşimin genel hayatına etkili sayılacağı belirleniyor.

Bir yer Afet Bölgesi ilan edildiğinde, orada yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz götürülüyor. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorunda kılınıyor.

Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilebiliyor. Bunun için ilgili bakanlıklar hükümet tarafından Afet Bölgesi’nde görevlendiriliyor. Yönetmelikte bölgedeki kişilerin, devletin ilgili birimleri tarafından bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi öngörülüyor, Kamu personeline de düzenli bir şekilde yolluk, harcırah ve avans ödemesi yapılıyor. Bölgede ki her bir ailenin, her bir bireyinin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendiriliyor.

Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödeniyor, binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildiriliyor. Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.