DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

441 okunma

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde elektrik ve jeneratörler kesildi

ABONE OL
26/11/2020 10:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/bcFUtTTnk0s

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde elektriklerle ilgili olarak sorun yaşandığı yönünde soru önergesi vermişti. Yılmaz’ın soru önergesinin vermesinin üzerinden iki gün geçmişken Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde elektrikler kesildi ve jeneratör devreye girmeyince acil servis 20 dakika karanlığa büründü.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak soru önergesi iletmiş ve şu soruları sormuştu;

Ülkemizde ki bir devlet hastanesinin 4-5 saat elektriksiz kalması bir çok hastanın hayatını tehlikeye atmak demektir. Yaşanan bu durumun sebebi ve bir daha yaşanması durumunda doğacak sonuçlar araştırılmış mıdır?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından jeneratörlerin devreye girmemesinin sebebiyle alakalı olarak inceleme ve araştırma yapılmış mıdır?

Jeneratörlerin devreye girememesinde bir yapım hatası var mıdır? Var ise sebebiyet verenlerle alakalı soruşturma başlatılacak mıdır?

Yaşanan bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmıştır?

Soru önergesinin üzerinden henüz iki gün geçmiş olmasına rağmen Atatürk Devlet Hastanesi’nde elektrik kesintisi yaşandı. Yaşanan kesintinin ardından jeneratörler devreye girmeyince acil servis 20 dakika boyunca karanlığa büründü. Bu sırada hastalar panik olurken acil servisin tahliye edilmesi noktasında çalışmalar başlatılırken elektrikler gelince herkes rahat nefes aldı.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.