DOLAR 32,5974 0.34%
EURO 34,8197 0.21%
ALTIN 2.512,771,15
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20919091,45%
Düzce
14°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

283 okunma

DERGAZ’dan Müjde: Kömür Yardımı Yerine Doğalgaz Yardımı

ABONE OL
20/08/2017 09:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dergaz Müdürü Mustafa Doğan, Düzce’de kış mevsiminde ısınma ihtiyacının giderilmesinden kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesine yönelik doğalgaza teşvik amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan kömür yardımı alan vatandaşlara kömür yerine doğalgaz desteği verileceğini ve merkez ilçede alt yapısı hazır fakat doğalgaz aboneliği bulunmayan 15 bin adresi abone yapmak istediklerini belirtti.

Doğan hedeflenen abonelik sayısı ile merkez ilçenin yüzde 80 oranında doğalgaz kullanmaya başlayacağını ifade etti.

Düzce’de her kış yaşamı olumsuz yönde etkileyen hava kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında Düzce Valiliği’nde gerçekleşen ‘’doğalgazı yaygınlaştırma’’ toplantısının ardından Öncü Ana Haber’e konuk olan Dergaz Müdürü Mustafa Doğan hayata geçirilmesi hedeflenen projelere dair önemli açıklamalar kaydetti.

Merkez ilçede halihazırda doğalgaz kullanımının yüzde 62 olduğunu ancak bu çalışmalarla birlikte yüzde 80’e çıkacağını düşündüklerini belirten Doğan, merkez ilçede doğalgaz kullanımına geçmeyen kişilerin sayısını 15 bin olarak açıkladı.

Bu yıl Boğaziçi’nde önümüzdeki yıl da Yığılca’da doğalgaz olacak

Düzce’deki yatırım projeleri ile ilgili önemli bilgiler veren Doğan, şunları aktardı:

“Yatırımlarımız 2004 yılında 6 ilçe merkezinde başladı. Bugün itibariyle Boğaziçi ve önümüzdeki yıl da Yığılca’nın katılmasıyla beraber ilçe ve beldelerimizdeki doğalgaz arzını sağlamış olacağız. Düzce merkez ve ilçelerde imar sorunu olmayan tüm bölgelerimizde doğalgazımız sağlandı. Buna en son 2016 yılında dahil olan mahallelerimiz vardı. Bu yıl da yatırım planlarını aldık. Bunlar, Çakırlar, Tokuşlar ve Akpınar Mahallesi. İmar probleminden dolayı yeni açılan Akınlar ve Soğukpınar Mahallelerinde bir miktar sorunlarımız vardı. Bunların tamamı hazırlanmış ve hatta Çakırlar’da Eylül sonu itibariyle de gaz arzını verebilecek duruma geldik. Yatırımlarımız yüzde 90 civarında tamamlandı. Kalan yatırımlarımız imar yollarındaki sorunlardan dolayı, buradaki sorunlar da halledildiği zaman yatırımlarımız tamamlanmış olacak.”

Kömür yerine doğalgaz yardımı yapılacak

Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından maddi durumu yerinde olmayan ailelere yapılan kömür yardımı yerine doğalgaz desteği verilmesi için belirlenen projede çalışmaların sürdüğünü bildiren Doğan yardım alan vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacağını söyledi.

Doğalgaz kullanım oranı yüzde 80’e çıkacak

Doğan ‘’Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin talimatıyla beraber bir proje çalışması yapıldı. Sosyal yardımlaşmadan yardım alan vatandaşlarımızın önünde gaz arzı var mı yok mu? Biz bunun çalışmasını yaptık ve Düzce merkezde de yaklaşık 1300 vatandaşımızın doğalgazı önünde hazır olduğunu tespit ettik. Tabi burada sosyal yardımlaşmanın dışında doğalgaza geçmeyen abonelerimiz var. Düzce merkez olarak baktığınızda bu rakam 15 bin seviyesinde. Aslında orana vurduğumuzda doğalgaza geçmeyen abonelerimiz yüzde 10’dur. Şuan için Düzce Merkez ilçede kullanım oranı yüzde 62’de, çalışmalarımızla birlikte yüzde 80’e çıkacağını düşünüyoruz. Bu da hava kirliliğini engelleyecektir.” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.