DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067804-2,12%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

487 okunma

ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE PROGRAMINDA MUHTEŞEM FİNAL

ABONE OL
01/09/2018 17:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuk işçiliği ile mücadele projesi çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) ortaklığı ile yürütülen, Düzce Valiliği, Akçakoca Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Olam/Progıda tarafından desteklenen, Esmahanım Sosyal Destek Merkezlerinde drama, özgüven geliştirme, bağımlılıkla mücadele, zekâ oyunları, psikolojik destek ve rehberlik, görsel sanatlar ve spor etkinlikleri gibi geniş bir alanda destek alan öğrenciler, hasat sezonuna muhteşem bir finalle veda ettiler.

Saat 20.00’de Esmahanım Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen final gecesine Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, farklı kurumlardan gelen eğitimciler, köy muhtarı, mevsimlik fındık işçileri ve projenin konusu olan çocuklar katıldı. 

Sunuculuğunu beden eğitimi öğretmeni Barış Ömür’ün yaptığı gecede konuşan Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Projesi Akçakoca Koordinatörü Ayhan Direk, başta ilçe Kaymakamı Sayın Yasin Öztürk olmak üzere, projeye destek veren Akçakoca Belediyesi, ILO ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Direk, özellikle projenin varlık nedeni olan çocukları tarlaya çalışmaya değil de okula gönderen ailelere de ayrıca teşekkür etti.

Ayhan Direk ayrıca, geceye renk katan Akçakoca Kara Atmacalar horon ekibine ve Kafkas oyunları ile izleyenleri büyüleyen Esmahanım gençlerine teşekkür etti.

Koordinatör Ayhan Direk, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yalılı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek ile birlikte, içinde yer aldıkları Komisyon olarak, Akçakoca Kaymakamı Sayın Yasin Öztürk’ün talimatıyla başladıkları çalışmada, her geçen yıl çocuk işçiliğiyle mücadelede başarı çıtasını yükselteceklerini sözlerine ekledi.

Direk, konuşmasını ”bir olalım pir olalım, el ele vererek çocuk işçiliğini sonlandıralım” sözleriyle tamamladı.

Koordinatör Ayhan Direk’ten sonra konuklara seslenen diğer isim Akçakoca Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek oldu.

Müdür Dilek, Akçakoca’da Bu yıl 6 bölgede sosyal destek Merkezi açıldığını, bunların dördünde ILO ile ortak çalıştıklarını ve başarılı işlere imza attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından mevsimlik tarım işçilerinin eğitim gören çocukları tarafından çeşitli dans gösterileri, şiir ve müzik dinletileri ve koro halinde şarkı performansları sergilendi.

Final gecesinden önceki günlerde farklı branşlarda gerçekleştirilen yarışmalarda derece alan çocuklara ödülleri protokol mensupları ve eğitim kurumları temsilcileri tarafından verildi.

İşçi aileleri, köy halkı ve konukların katıldığı eğlence dolu gece, öğrencilerin gösterileri, Kara Atmacalar’ın horonları, Kafkas Folklor gösterileri ve Güneydoğu oyunları ile son buldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.