DOLAR 32,5611 0.05%
EURO 35,0354 0.45%
ALTIN 2.423,390,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090310-3,79%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP milletvekili Tanal ile Ak Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu’ndan siyasi nezaket dersi
2900 okunma

CHP milletvekili Tanal ile Ak Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu’ndan siyasi nezaket dersi

ABONE OL
08/07/2021 18:01
CHP milletvekili Tanal ile Ak Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu’ndan siyasi nezaket dersi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde siyasetin dili yeterince kirlendi, kirletildi.

Hizmet siyasetinin yerini kimlik siyaseti alınca, politikacıların kullandıkları dil de ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil oldu.

Siyasetçilerin ne söyleyeceklerinden daha çok söylenecek sözü hangi siyasetçinin söyleyeceği önem kazandı. Ayrışma o kadar derinleşti ki siyaset ehli geçmişte olduğu gibi birbiriyle rahatça konuşamaz, ortak mekanları kullanamaz duruma geldi.

Vatandaşlar bu ayrışma ikliminden duydukları rahatsızlığı farklı biçimlerde ifade etseler de farklı partilerde yer alan siyasetçiler, isteyerek ya da istemeyerek bir araya gelmekten hep geri durdu.

Bu durumu kırabilen, siyaseti kavga etme zemini görmek yerine bir hizmet yarışı olarak gören siyasetçiler arada belirse de, kutuplaştırıcı politik dil ve tavır hep egemen kaldı.

Arada sırada bu çemberin dışına çıkabilen siyasetçiler ise nezaketleriyle ve yapıcı konuşmalarıyla topluma umut veren birer işaret fişeği oldular.

Dün Akçakoca’da yaşanan bir olay vardı ki bu inceliğe ve nezakete örnek sayılacak türden bir olay olmasının yanında, görenlerin içini ısıtan bir manzarayı da ortaya çıkardı.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, beraberinde ilçe başkanlığından partililerle Akçakoca’da esnaf ziyareti yaparken, MHP’li Muhammed Tekeoğlu’nun sahibi olduğu bir kafede arkadaşlarıyla sohbet eden Ak Parti İlçe Başkanının masasına denk geldi.

İki tarafın da siyasi kimliklerini söylemeleri sonrasında tüm Türkiye’de özlemle beklenen o dostluk fişeği orada çakıldı. Kucaklaşmalar, samimi hasbihaller ve sonunda hatıra fotoğrafları.

Tanal ve Sarıoğlu, hepi topu birkaç dakika süren ayak üstü buluşmasına aslında o kadar çok şey sığdırdılar ki; İyi dilekler, rakipler arası centilmence ifadeler ve saygıdan, nezaketten dem vuran temenniler.

Bir kaç dakikada upuzun siyaset dersi verdi iki siyaset insanı. Siyasetin kavgaya değil dostluğa hizmet edebileceğine, siyasetçilerin de düşmanlar değil rakipler olduklarının kavranmasına beden dilleriyle aracılık ettiler.

O kucaklaşma, o kibarca masaya davetler ve seviyeli üslup keşke siyasi parti genel merkez yöneticilerinin de dili ve daveti olabilse. Keşke farklı kulvarlarda yarışan siyaset ehli her durumda birlikte hatıra fotoğrafı çektirmekten kaçınmasa.

Keşke ülkenin tüm siyasetçileri, Akçakoca’da CHP’li, MHP’li ve Ak Partili siyasetçilerin yaptığı gibi, yüzlerindeki tebessüm hiç eksilmeden rakipleriyle aynı fotoğraf karesine girebilse.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.