DOLAR 32,5696 0.06%
EURO 35,0269 0.45%
ALTIN 2.422,840,00
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087964-3,76%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP DELEGELERİ 66 İMZALI DİLEKÇE TOPLADI… KONGRENİN ELİ KULAĞINDA  
4332 okunma

CHP DELEGELERİ 66 İMZALI DİLEKÇE TOPLADI… KONGRENİN ELİ KULAĞINDA  

ABONE OL
27/03/2022 17:41
CHP DELEGELERİ 66 İMZALI DİLEKÇE TOPLADI… KONGRENİN ELİ KULAĞINDA  
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçakoca’da bulunan delegeleri, partiyi olağanüstü kongreye götürmek için gerekli olan imza sayısını aştı. Mevcut başkan Tuğrul Abanoz’a tepkili olan delegeler, noter aracılığıyla imzaladıkları 66 dilekçeyle kongre sürecini resmen başlatmış oldular.

Tuğrul Abanoz’un partisinin üyesi Nazmiye Çakmak Eskici’ye uyguladığı şiddet üzerine CHP’yi Abanoz’dan kurtarmak adına başlatılan girişim meyvesini verdi. 101 delegesi olan CHP’de 51 imzanın yeterli olduğu iki haftalık süreç sonunda 66 imzalı dilekçenin notere verildiği öğrenildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Kendisi hakkında haber yapan bir yerel gazetecinin evini basmasıyla kötü bir üne sahip olan Tuğrul Abanoz’un son olarak CHP il binasında tecrübeli siyasetçi ve yönetici Nazmiye Çakmak Eskici’ye şiddet uygulaması bardağı taşıran son damla olmuş, partinin eski kuşak temsilcilerinden köy ve ilçe delegelerine kadar hemen her kesimin tepkisini çekmişti.

CHP’nin isminin Abanoz’un yaptıklarıyla daha fazla kirlenmesine göz yummak istemeyen seçilmiş delegeler de olağanüstü kongre yapılması için noter vasıtasıyla imzalı dilekçe toplamıştı.

Abanoz’a destek veren çok sayıda ismin de dilekçe imzaladığı iki haftalık noter süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Şimdi yapılması gereken partinin 45 gün içinde ilçe kongresini yapıp tamamlaması olacak.

Delege dilekçelerinin sonucunun noter tarafından CHP ilçe başkanlığına verildiği öğrenilirken, ilçe başkanlığının yasa gereği iki hafta içinde olağanüstü kongre kararı çıkartması bekleniyor.

CHP tabanından gelen bir şikayet ise Abanoz’un başkanı olduğu CHP ilçe örgütünün bu süreci işletmek yerine halının altına süpürmeye çalışmak istemesi.

Şayet böyle bir suç işlenir ve ilçe başkanlığı kongre kararı almazsa, bu durumda CHP Düzce il başkanlığı tarafından sürecin çalıştırılması istenecek.

Yasa gereği 45 gün içinde Akçakoca için olağanüstü kongre kararını alıp bunu gerçekleştirmeyen CHP il başkanlığı da parti suçu işlemiş olacak.

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.