DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2265056-1,72%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Cevat Ekşi: Komşular rahat olsun. Malzeme ve ekipman hazır. İlk kuru havalarda istinat duvarını yapıyoruz
  • Akçakoca Gazetesi
  • TİCARET
  • Cevat Ekşi: Komşular rahat olsun. Malzeme ve ekipman hazır. İlk kuru havalarda istinat duvarını yapıyoruz
6915 okunma

Cevat Ekşi: Komşular rahat olsun. Malzeme ve ekipman hazır. İlk kuru havalarda istinat duvarını yapıyoruz

ABONE OL
18/04/2021 21:20
Cevat Ekşi: Komşular rahat olsun. Malzeme ve ekipman hazır. İlk kuru havalarda istinat duvarını yapıyoruz
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Osmaniye mahallesinde bulunan bir inşaat alanında yürütülen temel açma çalışmaları sırasında, komşu binaların önüne istinat duvarı çekilmediği gerekçesiyle, bina sakinleri toprak kayması ve bina göçmesi endişelerini gazetemize paylaşarak yetkililerden çözüm talep etmişti.

Beklenen açıklama o alanda inşaat çalışması yürüten Ekşioğlu İnşaat firmasının sahibi Cevat Ekşi’den geldi. Ekşi, bina sakinlerinin kaygılarını anlamakla birlikte firma olarak söz konusu alanda çalışmalar başlattıklarını fakat yağan yağmurlar nedeniyle çalışmaların yarıda kaldığını, ilk fırsatta güneşli ilk günlerde çalışmaları tekrardan başlatarak o duvarları yapıp bitireceklerini söyledi.

Yürüttükleri projenin son derece büyük ve prestijli bir rezidans projesi olduğunu belirten Ekşi, ruhsatını aldıkları çalışmaları hızlıca yürüttükleri video görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde bir hafta 10 gün önce iş makineleri ve çok sayıda personel ile arsa üzerinde palplanş çalışması yaptıkları gözlenirken, çalışmaların yağmurlar ve balçık haline gelen toprak zemin nedeniyle ertelendiği de açıkça fark edilmekte.

Hava muhalefeti nedeniyle çalışmaları durdurduklarını kaydeden firma sahibi Cevat Ekşi, gazetemize yaptığı açıklamada, herkesin müsterih olmasını istediğini, kısa bir süre içinde talep edilen istinat duvarları ve diğer destek çalışmalarının başlayıp bitirileceğini sözlerine ekledi.

Tecrübeli inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı Cevat ekşi açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

”İnşaatımızın tüm projeleri bitmiş olup yapı denetim firması ENTİM’in sahibi sayın Mehmet Kahraman’ın şirketine verilmiş ve projemiz tamamlanıp gruptan düşmüştür. Bu proje öyle ufak bir iş değil, bir rezidans projesidir. Burada hafriyatı tamamen almadan arka tarafa perde duvar çalışması yapamıyoruz. Ama sadece hem bizim için kolaylık olsun hem de çevreye verdiğimiz rahatsızlığı daha korunaklı bir hale getirmek için biz palplanş yapmaya karar verdik.”

”Palplanş önemli bir çalışma ama olsun bu işlerde yüksek maliyetlerin bizim için bir önemi yok. Önemli olan komşular  ve insanların sağlığı. Kazaya belaya sebep olmamak için biz oraya 2 aylığına palplanş ekipmanı kiraladık. Sakarya’dan 3 tır, kamyonlar ve 40 tonluk makine geldi o alana.”

”Palplanş yakmak için hazırlıklarımızı yaptık. Zemin sınır ipimizi boydan boya çektik. 1 metre kazıdan sonra zeminin kaya olduğu ortaya çıktı. Orada 4 metre yüksekliğinde kaya kütlesinden teşkil bir zemin var. Komşu binaların hiç birinde boşluk falan yoktur, zeminleri sağlamdır. Biz yine de kaya zeminde çalıştık ama havalar son bir ayda sürekli yağışlı geçti. Ara sıra güneşli bir kaç gün geçse de iki gün güneş açması bizim oradaki o çamurun kurumasına ve hafriyat alanında kamyonların çalışmasına yetmedi.”

”Bize lazım olan en az bir 15-20 gün açık hava. Öyle bir hava yapmadı bir aydır. Yoksa bizim firma olarak tüm hazırlıklarımız tamdır ve bekliyoruz. Malzeme, araç-gereç ve ekipmanımızla hazırız ama hava şartlarından dolayı beklemek zorundayız.”

”Palplanş yapacağız diye de oranın korkuluklarını yapmamıştık. Bu hafta çevre korkuluklarını sacla birlikte çevireceğiz. Yarın ya da bir diğer gün bu çalışmayı başlatıyoruz. İnşallah havaların müsaade etmesiyle kısa sürede makinelerle tekrar gelip istinat duvarını da bitireceğiz. Komşularımız da vatandaşlarımız da bizden kaynaklı olmayan bu durum nedeniyle müsterih olsunlar, iyi havayla birlikte o lokasyona ve rezidans projemize yakışır en güzel şeyleri en kısa sürede tamamlayacağız.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.