DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8134 0.21%
ALTIN 2.498,590,58
BIST 9.453,65-0,74%
BITCOIN 21170936,81%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

475 okunma

ÇAYAĞZI KÖYÜ KADINLARINDAN HIDIRELLEZ İMECESİ

ABONE OL
06/05/2018 17:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Çayağzı köyündeki kadınlar Hıdırellezi kutladı.

Köylü kadınlar, sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek bir çok farklı malzemeden getirdiklerini kazanların içine atarak pişiriyorlar.

 Köy kadınlarından Birdan Şen:

“Köy kadınları ile birlikte her evden bir şeyler getirip kazanların içine atıyoruz. 2 saatlik süren pişirmenin ardından yemekleri köy halkına, eş dost ve misafirlere dağıtıyoruz”

Sabah erken saatlerde köy meydanında toplanan kadınlar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek evlerinden getirdikleri bakla, nohut, et, salça ve birçok malzemeyi kazanların içine dökerek hıdırellezi kutladılar.

Köy halkından Birdan Şen,  yaptığı açıklamada, evlerinden getirdikleri malzemeleri kazanların içine döktüklerini söyledi.

Hıdırellezi örf ve adetleri gereği her yıl kutladıklarını ifade eden Şen, ” Köy kadınları ile birlikte her evden bir şeyler getirip kazanların içine atıyoruz. 2 saat süren pişirmenin ardından yemekleri köy halkına, eş dost ve misafirlere dağıtıyoruz ” dedi.

Birçok kişi el ele vererek hıdırellezi kutladıklarını belirten Şen, “5 kazan kaynattık. Köyümüzün diğer farklı noktalarında, yukarı, aşağı, shell mevkilerinde olmak üzere 7 farklı noktada daha pişirilmekte. Yıllardan beri bunu yapmaktayız. Aşure ayında da aynısını yapmaktayız. Gelen misafirlere de ikram etmekteyiz” dedi.

Köy meydanın da dağıtılan yemeklerden artanlar ise, büyükçe kaplara doldurulup evlere gönderilerek dışarı dan misafirliğe gelenlere ikram edildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.