DOLAR 32,5702 0.01%
EURO 34,9202 0.05%
ALTIN 2.430,780,04
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2168051-0,45%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

376 okunma

CAM FİLMİ YASAĞI KALKIYOR!

ABONE OL
11/11/2017 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terör saldırıları ve çeşitli suçlarda emniyet güçlerinin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla getirilen cam filmi yasağının, esnafta ve vatandaşta açtığı mağduriyeti gidermek amacıyla yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Cam filmlerine emniyetin görüntü alabileceği bir limitle kriter getireceğiz.” dedi.

Son günlerde gündemin önemli maddelerinden olan cam filmiyle ilgili esnaf ve vatandaş, yetkililerden gelecek yeni bir gelişmeye kitlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından üzerinde yeniden çalışmaya gidilen cam filmi ile ilgili konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine, terör saldırıları ve çeşitli suçlarda emniyet güçlerinin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla bakanlık olarak yeni bir düzenlemeye gidildiğini ancak son revizyonla cam filmlerinde vatandaşa esneklik sağlanabileceğini kaydetti.

Bakan Faruk Özlü, “İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve bizim Bakanlığın uzmanları bir araya gelecekler. Cam filminde emniyetin görüntü alabileceği bir limit ile kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yasağa takılacak, o kriterin altında kalanlar serbest olacak. Teknik bir çalışma yapacağız, müştereken karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.