DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20604350,99%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BURÇİN SARICAN, GENÇLİĞİNİN ENERJİSİ VE TECRÜBELERİNİN IŞIĞIYLA POTANSİYEL BAŞKAN ADAYI
  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • BURÇİN SARICAN, GENÇLİĞİNİN ENERJİSİ VE TECRÜBELERİNİN IŞIĞIYLA POTANSİYEL BAŞKAN ADAYI
3940 okunma

BURÇİN SARICAN, GENÇLİĞİNİN ENERJİSİ VE TECRÜBELERİNİN IŞIĞIYLA POTANSİYEL BAŞKAN ADAYI

ABONE OL
07/06/2023 16:20
BURÇİN SARICAN, GENÇLİĞİNİN ENERJİSİ VE TECRÜBELERİNİN IŞIĞIYLA POTANSİYEL BAŞKAN ADAYI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekilliği ve iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktığımız şu günlerde, ilçe kamuoyunun gündeminde kendine yer bulan mesele, yaklaşan yerel seçimlerde muhtemel belediye başkan adaylarının kim ya da kimler olacağı konusu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını bir kez daha kazanması ve Cumhur İttifakı’nın TBMM’de Meclis çoğunluğu elde etmesiyle avantajlı konumunu koruyan Ak Parti’de belediye başkan aday adaylarının sayısında bir artış yaşanması bekleniyor.  Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi, seçimler öncesinde Akçakoca’da da gözlerin çevrildiği ilk adres Ak Parti olurken, Akçakoca’da MHP’ye kaybedilmiş olan belediyenin yeniden kazanılması için Ak Parti kurmayları adaylık meselesini ince eleyip sık dokuyor.

Okan Yanmaz gibi güçlü bir rakibe karşı belediyeyi kazanabilmek için iktidar partisinin desteğini arkasına almış olmanın tek başına yetmediğini 2019 seçimlerinde gören Ak Parti yöneticileri, vizyonu gelişkin ve siyaset profili oldukça donanımlı olan bir adayla seçimi tekrardan kazabileceklerine inanıyor.

Bu doğrultuda akla gelen ilk isimlerden biri de Akçakocalı Burçin Sarıcan oluyor.  Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü olan Akçakocalı Burçin Sarıcan’ın Ak Parti Akçakoca Kurucu Gençlik Kolları Başkanı olması, o günden bu yana partisinin çeşitli kademelerinde başarılarla dolu görev ve sorumluluklar üstlenmiş olması, kendisini bir adım öne çıkartıyor.

Akçakoca’nın sevilen simalarından biri olan Burçin Sarıcan, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Bakan Danışmanı görevlerinde bulunduktan sonra 2019 yerel seçimlerinin ardından Düzce Belediyesi’nde göreve başlamıştı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün koşulsuz desteğine sahip olan Sarıcan, Düzce Belediyesinde Başkanlık İletişim Ofisi ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştu. Son olarak başkan Özlü’nün oluruyla Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü görevine getirilen tecrübeli idareci Sarıcan, halen bu görevine devam ediyor.

Düzce Belediyesi’nin en aktif müdürlerinden olan Sarıcan, 2022 yılında düzenlediği Düzce Gençlik Festivali ve Dünya Düzce Günleri Festivali ile adından söz ettirerek özellikle gençlerin büyük sevgisini kazandı. Bunların yanı sıra Bahçeşehir bölgesinde açık hava sinema şenlikleri ve çocuk şenlikleri gibi etkinliklerin de altına imzasını atan başarılı yönetici Sarıcan, son olarak Mayıs ayının son haftasında gerçekleşen Düzce Gençlik Günleri festivali kapsamında çok sayıda etkinliği ve sevilen sanatçı Ekin Uzunlar konserini Düzce’ye kazandıran isim olmuştu.

Hayata geçirdiği projelerle özellikle gençlerin sevgisini kazanan Akçakocalı Burçin Sarıcan’ın ismi, gerek gençliğinin verdiği dinamizm ve gerekse yerel yönetim alanındaki engin tecrübeleri nedeniyle Akçakoca belediye başkan adaylığında geçmeye başladı.

Ak Parti kulislerinde ismi en çok zikredilen isimler arasında yer alan Burçin Sarıcan’ın, arkasındaki hükümet desteği ile yanıbaşında duran eski bakan/ mevcut belediye başkanı Faruk Özlü’nün her konuda kendisine verdiği desteklerin yanı sıra, belediyecilik alanında sahip olduğu tecrübelerinin, kendisini Akçakoca’daki belediye yarışına aday olarak sokacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.