DOLAR 32,5055 -0.12%
EURO 34,7782 -0.5%
ALTIN 2.498,300,57
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

455 okunma

Böyle Giderse Bakan Özlü O Danışmanı TUT’maz!

ABONE OL
25/08/2017 13:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün danışmanı Saim Tut’un sosyal medyada yaptığı yorumlar, CHP’li Mahmut Tanal’ı kızdırdı. Tut’un paylaşımlarını seviyesiz bulan ve bunu Bakan Özlü’ye soran Tanal, “Saim Tut’un sosyal medyada yaptığı yorumlar hem dinimizce hem bürokratik anlamda kabul edilemez. Bir bakan danışmanının üslubu böyle olmamalı.” diyerek daha bilgili ve ciddi danışmanlara sahip olmasını beklediğini vurguladı.

HP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Düzce Eski İl Başkanı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün danışmanı Saim Tut’un sosyal medyada yaptığı yorumlara ilişkin Bakan Özlü’ye soru önergesi verdi.

Danışman Tut’un üslubunun bürokrasiye ve dini değerlere yakışmadığını savunan Tanal, şunları söyledi:

“Tut’un yorumu haşa Allah’a şirk koşmak anlamına dahi gelir”

“Saim Tut, Facebook’tan Hasan Mezarcı’ya ‘Ben izin vermeden nasıl mesih olduğunu iddia edersin? Önce gel benden (Yüce mesih ve her şeyin halıkı benden) bir icazet al mübarek. Bak bu tavırlarınla tüm tezgâhımızı bozuyorsun. Olmuyo yaneeeee……..’ şeklinde yorum yazmıştır. Türkçemizin katledilmesini geçiyorum. Tut’un yorumu haşa Allah’a şirk koşmak anlamına dahi gelir. Üslubu makamına yakışmıyor. Ayrıca ‘tüm tezgâhımızı bozuyorsun’ derken hangi tezgâhtan bahsediyor? Saim Tut’un sosyal medyada yaptığı yorumlar hem dinimizce hem bürokratik anlamda kabul edilemez. Bir bakan danışmanının üslubu böyle olmamalı. Bakan Özlü’den daha bilgili, ciddi danışmanlara sahip olmasını beklerdim.”

“Tut gibilerin bakan danışmanı olması doğru değildir”

“Devletin önemli kademelerinin seviyesi beni üzüyor.” ifadesini kullanan Tanal, Tut ile ilgili eleştirilerinin dozunu şöyle yükseltti: “Tut’un zeka ve bilgi seviyesinin kat kat üstünde birçok gencimiz işsiz iken Tut gibilerin bakan danışmanı olması doğru değildir. Bu durum işsiz birçok gencimizin de hakkını yemek anlamına gelir. İşe alımlarda liyakat yerine eş dost akraba kayırmacılığı yapmanın da bir sonucudur.”

Bakan Özlü’ye Tut hakkında 8 soru!

Tanal, AK Parti Düzce Eski İl Başkanı ve Özlü’nün danışmanı olan Saim Tut’un sosyal medyadaki yorumlarına ilişkin Özlü’ye şu soruları sordu:

AK Parti Düzce Eski İl Başkanı Saim Tut’un danışmanınız olduğu doğru mudur? Saim Tut’un danışmanınız olduğu doğru ise hangi kriterleri ve hünerleri sayesinde danışmanınız olmuştur?

Öğrenim derecesi, mezun olduğu okul nedir?

Kaç dil bilmektedir?

Danışmanınız Saim Tut, Facebook’tan Hasan Mezarcı’ya “Ben izin vermeden nasıl mesih olduğunu iddia edersin? Önce gel benden (Yüce mesih ve her şeyin halıkı benden) bir icazet al mübarek. Bak bu tavırlarınla tüm tezgâhımızı bozuyorsun. Olmuyo yaneeeee……..” yorumunu yaparak ne demek istemiştir?

Danışmanınız Saim Tut, ‘tezgâhımızı bozuyorsun’ derken ne demek istemiştir?

Danışmanınızın tezgâhı nedir?

Danışmanınız Saim Tut’un sosyal medya hesaplarındaki yorum seviyesi bakanlığınızca uygun mudur? Danışmanınız Saim Tut, ‘ben izin vermeden nasıl mesih olduğunu iddia edersin’ derken kendini yaradan olarak mı nitelendirmiştir?

Allah’a şirk mi koşmuştur?

Sizin bu yorumdan anladığınız nedir?

Danışmanınız Saim Tut’un sosyal medya hesabından Hasan Mezarcı’ya yaptığı bu yorumlardan haberdar mısınız?

Değil iseniz soru önergem ile haberdar olduğunuza göre Tut hakkında herhangi bir işlem başlatacak mısınız?

Türkiye Büyük Millet Meclisi personel kuralları gereği, parti üyesi olan danışman olamaz. Danışmanınız Saim Tut AK Parti’ye üye midir?

Üye ise, nasıl danışman olmuştur? Değil ise, ne zaman istifa etmiştir?


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.