DOLAR 32,5974 0.34%
EURO 34,8197 0.21%
ALTIN 2.512,771,15
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20919091,45%
Düzce
14°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Belediye’de veri hırsızlığı iddiası… Meclis üyesi Savcılığa suç duyurusunda bulundu
4237 okunma

Belediye’de veri hırsızlığı iddiası… Meclis üyesi Savcılığa suç duyurusunda bulundu

ABONE OL
06/05/2021 10:52
Belediye’de veri hırsızlığı iddiası… Meclis üyesi Savcılığa suç duyurusunda bulundu
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen dijital veri hırsızlığı Savcılık soruşturmasına konu oldu. Ak Partili belediye meclis üyesi İbrahim Öztaş’ın kişisel verilerinin çalındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu olay hakkında soruşturma derinleşirken, Savcılık, belediyenin 3 çalışanının ifadesine başvurdu.

NE OLDU ?

İddia şu şekilde…

Ak Partili Akçakoca Belediye Meclis üyesi İbrahim Öztaş’ın iddiasına göre, 20 Nisan’da belediye meclis oturumunun sona ermesinin ardından Öztaş, bir bilgisayarı kullanmak istiyor. Meclis salonunun bitişiğinde yer alan ‘basın bürosu’ olarak kullanılan odadaki bilgisayarı izin alarak kullanıyor. Burada WhatsApp yazışma platformunu da açıp arkadaşlarına veri aktardıktan sonra WhatsApp’ı açık unutarak odadan ayrılıyor.

Ardından o bilgisayarı kullanan her kim ise iddiaya göre İbrahim Öztaş’ın açık unuttuğu WhatsApp yazışma platformuna girerek kişisel bilgilerini kopyalıyor. Öztaş’ın aile hayatından partili arkadaşlarıyla ve meclis üyesi Ak Partililerle yaptığı yazışma ve paylaşımları kopyalayan kişi ya da kişiler bunu üçüncü şahıslara atıyor.

Bu paylaşımlardan biri ya da bir kaçı da Belediye’ye karşı olan tutumuyla bilinen, Okan Yanmaz ve Şenol Yazgan başta olmak üzere belediye hakkında yazdığı negatif yazılarıyla tanınan sosyal medya habercisi Fatih Topal’a atılıyor.

Fatih Topal’ın bu içerikleri Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’na göstermesiyle birlikte olay açığa çıkıyor ve AK Parti grubu harekete geçiyor.

İFADELER ALINIYOR

Ak Partili belediye meclis üyesi İbrahim Öztaş’ın Savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla hukuki süreç resmen başlarken, Savcılık, konuyla ilgili olarak belediye basın bürosunda çalışan 3 personelin ifadelerine başvuruyor.

Belediye’de yaşanan veri hırsızlığı yeni soruşturmalarla devam edecek gibi görünürken, kişisel bilgilerin gizliliğinin ihlali, şantaj vesaire gibi suçları içeren bu durumla ilgili şimdi akıllardaki soru ise şu: Bu bilgisayara girip verileri başka birine atan suçlular ne zaman yakalanacak?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.