DOLAR 32,5309 0.08%
EURO 34,9427 -0.21%
ALTIN 2.439,700,16
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

365 okunma

BAYRAMDA BALIK TÜKETİMİ 10 KAT ARTTI

ABONE OL
16/06/2018 14:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in en önemli turizm kenti Akçakoca’da, Ramazan Bayramı dolayısıyla balık tüketimi 10 kat arttı.

Tüketimin artması rağmen balık fiyatlarında yükseliş olmazken, kalkan avcılığının başlamasıyla birlikte, balık tezgahlarını kalkan balığı süsledi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, gazetemize yaptığı açıklamada, Ramazan bayramında balık fiyatlarında artışın da düşüşün de görülmediğini söyledi.

Bayram ile birlikte tüketiminde arttığın belirten Karakaş şunları söyledi:

“İlçeye gelen misafirle birlikte Bayram’da balık tüketimi 10 kat artmış durumda. Balıklar zaten dışarıdan geliyor. Bölgemizden çıkan balıklar az miktarda. Kalkan balığı yasağının kalkmasıyla birlikte kalkan balığı dün itibariyle çıkmaya başladı.Tezgahlarda parça parça satılmaya başlandı. Oruç ayının bitmesi ve bayram nedeniyle vatandaşlar balık yemeğe akın etti. Lokanta ve restoranlarda balık tüketimi fazla şu anda. Ciddi bir satış var.

Ramazan bayramından sonrası için de sezonu değerlendiren Karakaş, “Bayramdan sonra bir müddet balık çoğalmayacak. Bir ay gibi bir süre içerisinde gittikçe azalacak zaten. Tabi ki yavrulama zamanının sonuna doğru geliyoruz. Balık azalacak, avcılık da azalacak. Eylüle kadar balık fazla olmayacaktır. Eylül itibariyle başlayacaktır. O zaman avcılık ve fiyatlar belli olur. Az mı olacak, çok mu olacak yada fiyatların nasıl olacağı artık Eylül ayında belli olacak. Ama şu bir gerçek, bundan sonra iyi olmayacağı kesindir” diye konuştu.

Tezgahlarda balık fiyatları ise şu şekilde:

Levrek ve Çupra: tane 15

Barbun: kilosu 35

Taş balığı: kilo 50

Kalkan balığı: kilosu 100 liradan satılmakta.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.