DOLAR 32,4157 -0.26%
EURO 34,7987 -0.56%
ALTIN 2.446,620,44
BIST 9.880,951,69%
BITCOIN 20886880,32%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAYRAKTAR: MÜLKLERİMİZİN SATIŞI ŞU ANDA SÖZ KONUSU DEĞİL 
3097 okunma

BAYRAKTAR: MÜLKLERİMİZİN SATIŞI ŞU ANDA SÖZ KONUSU DEĞİL 

ABONE OL
08/06/2022 20:21
BAYRAKTAR: MÜLKLERİMİZİN SATIŞI ŞU ANDA SÖZ KONUSU DEĞİL 
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde ilçe gündemini meşgul eden Sapak bölgesindeki Fiskobirlik depolarının satışı konusunda son noktayı koyan FKB yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar, o mülkün satışı gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını söylerken, FKB’nin durumunun da gayet iyi olduğunu, borçları için mal-mülk satacak bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere son günlerde Sapak bölgesindeki FKB arazisi içinde bulunan yaklaşık 6 dönümlük alanda kiracı olan Sevinç Ticaret’in bu yeri satın almak istediği yerel medya organlarında kendine yer bulmuş ve uzman emlak bilir kişilerinin belirledikleri metre karesi 1500 lira dolayında olan arazinin daha ucuza satın alınması için çeşitli çalışmaların yapıldığı ileri sürülmüştü.

Çıkan haberler üzerine Sevinç Ticaret’in sahibi Oğuzhan Sevinç’in herhangi bir açıklama yapmamış olması konuya olan ilgiyi daha da yukarılara çıkartırken, Öncü Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar’la yaptığı görüşme sonucunda meselenin tam olarak ne olduğunu sordu.

FKB başkanı Lütfi Bayraktar’ın Sadullah Ünsal’a yaptığı açıklamaya göre, ortada bir mülk satışının olmadığını, halihazırda bunu gerektirecek bir durumun da bulunmadığını söyledi.

‘SATIŞI DÜŞÜNSEK DAHİ 1.500 OLAN YERİ 1.600’E SATARIZ’

FKB yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar, söz konusu arazinin belirlenen piyasa bedelinin metrekareye 1.500 TL olması durumunda bile, bırakın daha aşağısına satmayı, kesinlikle 1.600 liradan satacaklarını söyledi. Bayraktar, her şeye rağmen bugün için böyle bir satış durumunun söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

‘BÜTÜN GAYRIMENKULLERİMİZ SATILABİLİR. ANCAK…’

Bayraktar, FKB gayrımenkullerinin tümünün satılabileceğini belirtti. Ancak, bu satışların olması için kurumun menfaatinin olması ve hak ettiği değeri bulmasının şart olduğunu söyleyen Bayraktar, sevindirici olanın ise bu türden satışları zorunlu kılacak bir durumun var olmadığını söyledi.

‘OĞUZHAN SEVİNÇ KİRACIMIZDIR’

Oğuzhan Sevinç’in kendilerinin 8-10 yıllık kiracıları olduğunu kaydeden Bayraktar, Sevinç’in de kirada olduğu yerleri satın almak istediğini bildiklerini söyledi. FKB depolarının kötü olduğu dönemde Sevinç Ticaret’e kiralandığını da söyleyen Bayraktar, kiracı firmanın depoların tamirat ve tadilatlarını  kontrat gereği kendi imkanlarıyla yaptığını, yine sözleşme uyarınca kiracı olarak o depoları kullanmaya devam edeceğini ifade etti.

‘FKB, BORÇ-HARÇ İÇİN MAL-MÜLK SATMA ZORLUKLARINDAN KURTULDU ÇOK ŞÜKÜR’

Fiskobirlik’in mülklerinin satılmasına bir engel olmadığını belirten yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar, ‘Fakat, bizim mülklerimizi satmamızı gerektirecek bir durum şu anda yok. FKB, borç-harç için mal-mülk satacak durumdan kurtuldu çok şükür’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.