DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.308,771,39
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

786 okunma

Başkan Karakaş liman derinliği çalışması için Bakanlık nezdinde girişim başlattı

ABONE OL
10/12/2020 10:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, son günlerde balıkçı teknelerinin liman içine girmede yaşadıkları bir sorunu çözmek üzere Bakanlık nezdinde girişim başlattı.

Başkan Karakaş, Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğüne yazdığı bir dilekçe ile, ”liman içerisinde su seviyesinin yer yer 2,5-3 metreye kadar inmiştir. Bu durum balıkçı gemilerinin rıhtıma yanaşmalarını engellemektedir. Bu nedenler liman içinde dip taraması yapılarak derinliğin artırılması gerekmektedir” ifadelerini kullanarak çözüm için destek istedi.

Akçakoca balıkçılarının daha fazla kazanmaları ve Akçakoca turizminin gelişmesi noktasında liman içinde yürüttüğü yapıcı çalışmalar nedeniyle, balıkçı esnafının tam desteğini arkasına alarak uzun zamandır kooperatif başkanlığı yapan başkan Karakaş, belediye ve kamu kurumlarının yanı sıra, vatandaşların da liman içi güzelliklerinden sonuna kadar yararlanmaları için destek üstüne destek veren bir başkan.

Akçakoca’ya sunduğu katkılar sebebiyle liman içinin bir cazibe merkezine dönmesini sağlayan başkan Karakaş, diğer taraftan büyük balıkçı teknelerinin çevre limanlar yerine Akçakoca’ya demirlemesi için de ikili ilişkilerini yerinde kullanan bir isim.

Son günlerde Akçakoca liman içine demirleyen onlarca balıkçı teknesinin ve yüzlerce gemi tayfasının Akçakoca esnafına verdikleri ekonomik katkılar nedeniyle, pandemiden etkilenen ilçe esnafının yüzü bir nebze olsun gülerken, başkan Karakaş balıkçı teknelerinin rahatça limana girmelerine engel olan bir sorunu da çözmek için harekete geçti.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş’ın Bakanlık nezdinde kurduğu temas sonucundaü, dip tarama gemisinin bu günlerde Akçakoca’ya gelerek çalışma başlatması bekleniyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.