DOLAR 32,3974 0.21%
EURO 35,0783 -0.02%
ALTIN 2.325,210,26
BIST 9.103,910,26%
BITCOIN 2280263-0,52%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

248 okunma

Başkan Başaran: Sessiz Kalırsak Ekonomik Çöküntü Yaşarız

ABONE OL
17/08/2017 15:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın TMO’nun 10 liradan fındık alacağını açıklamasına ilk tepki Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran’dan geldi.

Başaran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan fiyat açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu açıklamalara karşı fındık üreticileri olarak birleşip haklarını aramadıkları taktirde ekonomik olarak çöküntü yaşayacaklarını belirtti.

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Levent Başaran’ın mesajının tam metni şu şekilde:

Değerli fındık üreticileri…

TMO’nun açıklamış olduğu fiyat kesinlikle kabul edilemez. Devlet dört milyon fındıktan geçinen vatandaşına rağmen alıcılar ve ihracatçıların değirmenine su taşımıştır. Açıklanan alım fiyatı, bırakın serbest piyasada yükselişi, oluşmakta olan fiyatın da aşağıya düşmesine sebep olacaktır. Maalesef en başından bu yana Ziraat Odalarının çabalarına, başta yerel siyasetçiler olmak üzere tüm kamuoyu ve çiftçinin alınteriyle geçimini sağlayan üyeleri olan STK’lar da seyirci kalmıştır.

Şayet bu sessizlik bu şekilde devam ederse, fındık üreten bölgeleri büyük bir ekonomik ve sosyal çöküntü beklemektedir. TMO zaman geçirmeden açıklamış olduğu fiyatı revize ederek 12 TL’nin üzerinde bir fiyatla alım yapmalıdır.

Gün siyaset yapma günü değil, emeğimizin ve alınterimizin karşılığını alma mücadelesi günüdür. Bu sebeple siyasi düşüncesi ve tercihi ne olursa olsun fındığa ve üreticiye sahip çıkmak için lütfen herkes ulaşabildiği makamlara ve kişilere ulaşarak tepkilerimizi dile getirsin.

Bizler sessiz kaldığımız müddetçe birileri elini ovuşturmaya devam edecektir. Alın terine sen sahip çıkmazsan kimsenin sahip çıkmayacağı bir kez daha görülmüştür. SAYGILARIMLA.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.