DOLAR 32,4862 -0.02%
EURO 34,7642 -0.65%
ALTIN 2.439,240,14
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065512-0,61%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

500 okunma

BAKAN ÖZLÜ’DEN MÜJDE…AKÇAKOCA’YA MODERN ATIKSU ARITMA TESİSİ

ABONE OL
07/07/2018 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’ye ve ilçelerine çok sayıda yatırım kazandıran Bakan Faruk Özlü ile Akçakoca’ya getirilecek yatırımlar için Ankara’yı yol yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin uyumlu çalışmaları, Akçakoca’ya yeni bir proje daha kazandırdı.

Bakan olmanın ağırlığıyla Ankara’da yürütülecek çalışmaları bir çırpıda nihayetine erdiren Faruk Özlü’nün destekleri kadar, Ankara’ya sürekli giderek Bakanlıklar, Müsteşarlıklar, Daire Başkanlıkları ve Genel müdürlükler düzeyinde işleri yakından takip eden Başkan Yemenici’nin gayretleri, imkansız gibi görülen bir hizmeti Akçakoca’ya kazandırdı.

İSKİ HAVZASI’NDA DEĞİLİZ AMA HİZMETİ KAPTIK 

Düzce’den İstanbul’a su taşıyacak olan Melen su havzası aynı zamanda İSKİ Havzası olarak tescillendi. Bu havza içerisinde yürütülen işlemler İSKİ tarafından hızlı bir şekilde yerine getirilmekte.

Akçakoca sözkonusu İSKİ havzasında yer almamasına rağmen, hem Bakan Özlü’nün girişimleri hem de Başkan Yemenici’nin sık ziyaretleri ve ısrarcı tavrı neticesinde, Akçakoca havza içerisindeymiş gibi hizmet almaya başladı.

Bakan Özlü ile sırt sırta veren Başkan Yemenici’nin uyumlu çalışmaları bir alanda daha meyve vererek Akçakoca’ya atıksu arıtma tesisi kazandırdı.    

MÜJDE BAKAN BEYDEN 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İSKİ tarafından yürütülen “Melen Havzası Çevre Koruma Projesi Kapsamında Müteferik Atıksu Arıtma Tesisleri ve Kanal İnşaatı işi” kapsamında Akçakoca’ya atıksu arıtma tesisi ile şebeke, bağlantı ve deşarj hatlarının Ağustos ayındaki ihalenin ardından bir yıl içerisinde yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Özlü, İSKİ’nin, “Melen Havzası Çevre Koruma Projesi Kapsamında Müteferik Atıksu Arıtma Tesisleri ve Kanal İnşaatı işi” kapsamında Melen havzasında kalan ilçelere ve Düzce’nin Akçakoca ilçesine, MBR Prosesli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi yapılması ve bu atıksu arıtma tesislerinin bulunduğu ilçelerin şebeke, bağlantı ve deşarj hatlarında yapmayı planladığını söyledi.

 

AĞUSTOS AYINDA YER TESLİMİ YAPILACAK

İhale sürecinde itiraz ve herhangi bir aksaklık olmaması durumunda, Ağustos ayı başında sözleşme imzalanacağını ve yer teslimi yapılmasının planlandığını dile getiren Bakan Özlü, iş kapsamında öncelikle Melen havzasında kalan ilçelerle birlikte Akçakoca ilçesinde de atıksu arıtma tesislerinin inşaatına başlanacağını ifade etti.  

Bakan Özlü, “İhale kapsamında bir yıl içerisinde atıksu arıtma tesislerinin tüm inşaat, mekanik ve elektrik imalatlarının tamamlanmasının yanı sıra devreye alma işlemlerinin de tamamlanarak işletilmeye hazır hale getirilmesi öngörülüyor. Akçakoca ilçemize hayırlı olsun” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.