DOLAR 32,5492 0%
EURO 34,9515 0.25%
ALTIN 2.422,730,00
BIST 9.710,83-0,12%
BITCOIN 2062849-4,14%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

388 okunma

Bakan Özlü Saim’i TUTmadı

ABONE OL
26/08/2017 10:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Düzce eski İl Başkanı olan ve daha sonra Ankara’ya yerleşen Saim Tut, Faruk Özlü’nün bakan olmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na işe alındı. Uzun süre Bakan Siyasi Danışmanı olarak kendisini lanse eden Saim Tut’un, yapılan açıklama ile danışman olmadığı ortaya çıktı.

Son dönemde sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren ve dikkat çeken çıkışlara imza atan Saim Tut’un Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili olarak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın verdiği soru önergesi üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yazılı açıklama geldi.

Facebook hesabından son olarak “Kılıçdaroğlu’nu yıllardır izlerim ve ilk kez siyaset bilimi açısından bu akşam katıldığı NTV canlı yayınındaki performansını başarılı buldum. Ey AK Parti, titre ve kuruluş kodlarına geri dön, yoksa 2019 çok zor olur” paylaşımıyla dikkatleri üzerinde toplanmıştı.

Tut’un peş peşe gelen paylaşımları ile Tanal’ın soru önergesinin ardından Bakanlıktan ‘Saim Tut’ açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, sosyal medya mesajları gündeme gelen ve “bakan danışmanı” olduğu iddia edilen Saim Tut adlı kişinin böyle bir görevi bulunmadığı, bu kişinin Bakanlığın ilgili kuruluşu iştiraki bir şirketin idari personeli olduğu belirtilerek, “Söz konusu kişinin sosyal medya paylaşımları şahsına ait olup, Bakanlığımızı ve Sayın Bakanımızı hiçbir şekilde temsil etmemektedir.” ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın yazılı açıklamasının ardından Tut’un Facebook hesabını kapattığı görüldü.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.