DOLAR 32,5883 0.02%
EURO 34,9142 0.07%
ALTIN 2.427,57-0,08
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2167080-0,66%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

373 okunma

Bakan Özlü: ”OSB Düzenlemesinde Değişiklik Yapılacak”

ABONE OL
09/06/2017 14:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçelerde kuruluş çalışmaları devam edenler ile birlikte Düzce’de sayısı 5’e yükselecek olan OSB’ler ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Hala tam doluluk oranına ulaşmayan Beyköy’deki 2 OSB gibi ülke genelindeki tam kapasite hizmet vermeyen üretim odaklarını gündemine alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, organize sanayi bölgelerindeki emsal düzenlemelerinde, ortaya çıkabilecek gereksinimler çerçevesinde değişiklikler yapılabileceğini açıkladı.

Bakan Özlü’ye 2 soru sordu

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırımların arttırılmasına yönelik alınacak tedbirlerin neler olduğunu sordu. Gürer, önergesinde, “OSB’lerde mevcut yatırımların daha etkin kullandırılmasını özendirecek, kapasite kullanımını arttıracak destekler verilmekte midir? OSB’lerde emsal uygulamalarında yeni düzenlemeler düşünülmekte midir?” şeklinde soruların yanıtlanmasını istedi.

Bakan Özlü, soru önergesine verdiği yazılı cevabında, 2014 tarihli “Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile sanayi parsellerinde yapılaşma koşullarında değişiklik yapıldığını belirtti.

OSB Yönetmeliği’ndeki yeni düzenlemeler

Söz konusu düzenleme kapsamında, Taban Alanı Kısıtlaması (TAKS)’nın kaldırıldığını ifade eden Bakan Özlü, şöyle devam etti: “Bu şekilde, sektör için daha esnek bir yapılaşma ve mimari projelendirme imkânı; özellikle de yatayda inşa edilmesi zorunlu yapılar için daha uygulanabilir çözümler sağlanmıştır. Ayrıca, taban alanı sınırlaması nedeniyle kullanılamayan alanlar da kullanılabilir hale getirilmiştir çekme mesafeleri daraltılmıştır.”

”Arazi yapısı nedeniyle ortaya çıkan ve yapılması zorunlu bodrum katların sadece yüzde 25’i emsale dâhil edilmiştir. Böylece, üretimin konusundan kaynaklanmayan, arazinin özelliği nedeniyle ortaya çıkan bodrum katların kapalı inşaat alanı hakkındaki sınırlaması ortadan kaldırılmış; arazi yapısından kaynaklanan olumsuzluklar bertaraf edilmiştir.”

“Daha etkin ve verimli kullanım hedefleniyor”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ayrıca bu düzenlemelerle kıymetli sanayi arsalarının ve mevcut yatırımların daha etkin ve verimli kullanımının hedeflendiğini belirterek, “Diğer taraftan, emsal düzenlemesi 27 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, ortaya çıkabilecek gereksinimler çerçevesinde ileride yeni değişiklikler olabilecektir.” ifadesini kullandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.