DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,470,23
BIST 9.089,080,10%
BITCOIN 2263139-0,59%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

305 okunma

Bakan Eroğlu: ”Akçakoca Döngelli Deresini Yapacağız”

ABONE OL
09/08/2017 09:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce’ye eli dolu geldi. “Buraya ne yapılsa azdır.” diyerek, bir çok yatırımın müjdesini veren Bakan Eroğlu, sokak hayvanları sorununa kökten çözüm getirmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından gündeme getirilen modern barınak projesini destekleyeceklerini açıkladı. Bakanlığın tahsis edeceği alana dünyanın en ileri tesislerinden biri kurulacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’nin idareci ve siyasileri ile valilikte gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında kameraların karşısına geçti.

Bakanlığın sorumluluğundaki yatırımlar ve gelecek projeler hakkında detaylı bilgiler veren Bakan Eroğlu sözlerine “Çok sevdiğim Düzce’de sizlerle olmaktan mutluyum.” diyerek başladı.

“Düzce çalışkan, yiğit insanların diyarı”

1999 yılında yaşanan Düzce Depremi’nde İski Genel Müdürü olduğunu anımsatan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Burayla bir bağım da var. Buranın içme suyu tesislerini bağladık. Buraya büyük destek verdik. Düzce çalışkan, yiğit insanların diyarı. “Buraya ne yapılırsa azdır.” diye düşünüyoruz.

” Düzce’ye yapılacak yatırımlar “

Bugün 73 milyon TL’lik yatırımla geldik.” diyen Bakan Veysel Eroğlu, Düzce’ye yapılacak yeni yatırımlardan bahsetti. Eroğlu, şunları kaydetti: “6 tesisin temelini atacağız. Taleplerin üzerinden bugün tek tek geçtik ve bunları karşılayacağız. Biliyorsunuz geçen yıl 14 Ocak’ta 13 müjdeyle geldik. Toplamda 56 müjde verdik. Bu müjdelerin çoğunu yaptık. Düzce unutulmuş bir Düzce’ydi. 8 milyar TL’lik bir yatırım yaptık. Buradaki yatırımları 1 milyarın üzerine taşımayı istiyoruz. Düzce Ovası’nın sulana rehabilitasyonu tamamlanıyor. Uğursuyu 2018 yatırımlarına alınacak. Yeni Vakıf Göleti yapılacak. Kaynaşlı yan derelerinin ihalesi yapılacak. Bedeli 15 milyon TL. Akçakoca’da baraj inşa etmiştik. Muhteşem bir su arıtma tesisi yapıyoruz. Onu da tamamlayacağız. Akçakoca Döngelli Deresi’ni yapacağız. Çilimli Karadere ve Akdere ıslahını yapacağız.”

Sokak hayvanları sorununa ‘tesis’li çözüm

Düzce’ye bir müjde daha veren Bakan Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün milletvekilliği adaylığı döneminde açıkladığı projeleri arasında yer alan modern barınağın şehre kazandırılacağını belirtti.

Eroğlu, “Bir müjde daha vereyim. Sokak hayvanları çok önemli. Özellikle aşılama ve kısırlaştırma gibi dünyanın en ileri tesislerinden birini kurma kararı aldık. Ormandan bir tahsis yapacağız. Örnek projemizi de göstereceğiz. Ayşe hanım (Düzce Milletvekili Ayşe Keşir) projeyi seçsin. Yeri ve yüzde 30 desteği de biz vereceğiz.”

“Düzce’yi tüm dünyaya tanıtalım istiyoruz”

Batı Karadeniz Bölgesi’ne 12 milyarlık TL’lik bir yatırım yapılacağını ve yatırım yapılacak iller arasında Düzce’nin de olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti.

“Bir de bir karar aldık. Düzce’nin ulaşımı çok kolay. Biz burada tabiat planını geliştirmek ve turizme açılması için bir master plan hazırladık. Hayata geçirelim ve tüm dünyaya tanıtalım istiyoruz.

“Buraya ne yapılsa azdır”

Orman köylülerinin desteklenmesi için yürütülen çalışmalara da değinen Eroğlu, “Biz Düzce’de hep birlikte “Orman köylülerine bir destek programı başlatalım” dedik. Bal ormanı kurduk. Bir ödül de aldı başkanımız. Buraya gelin kestane balınızı alın. Ormanlar çok önemli. Orman köylülerine her türlü desteği sağlıyoruz. Ağaçlarını dikeceğiz. 30 koyun, bir koç vereceğiz. Sığır isterse onu da vereceğiz.

“Ben arıcılık yapmak istiyorum.” derse arısını, kovanını, parasını, yerini de vereceğiz. Devlet babanın yaptığını insana insanın babası yapmaz. Kırsal kalkınma önemli. Belediye başkanları ne kadar fidan isterse o kadar fidan vereceğiz. Melen Barajı hemen hemen bitti. Buraya ne yapılsa azdır. Hem Düzce hem İstanbul’a güzellik sağlayacak. Melen, İstanbul’un suyunun sigortası.” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.