DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9842 -0.29%
ALTIN 2.324,090,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

1207 okunma

ATSO Başkanından Meslek Komitesi Temsilcilerine Sunum

ABONE OL
26/03/2021 19:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın gerek üyeleri için yaptığı çalışmalar gerekse sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken meslek odası Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, meslek komiteleri temsilcilerine verdiği kahvaltıda, Oda’nın yıllık faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Akbey Restaurant ta düzenlenen ve yaklaşık 40  temsilcinin kahvaltılı toplantıda konuşan ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant, yaptıkları çalışmalar ve gerçekleştirdikleri projelerle  ülkedeki en başarılı Oda’lar arasında yer aldıklarını söyledi.

ATSO’nun 1969 yılında bir çok ilde yok iken Akçakoca’da kurulmuş olmasına dikkat çeken başkan Pazvant, o günden bugüne çok olumlu çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizerken,  bugün 7 meslek komitesi ve 700 üye sayısına ulaşmış  bir Oda konumuna gelen Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasının, geçtiğimiz bir yıl içerisinde otuzun üstünde proje gerçekleştirdiğini söyledi.

ATSO  başkanı Pazvant yaptığı sunumda şu bilgileri paylaştı:;

**ATSO olarak  643 işyerinde 3800 kişiye istihdam sağlandı.

**Hizmet içi eğitim faaliyetlerine ağırlık vererek üyelerine ve meslek sahibi olmak isteyenlere çeşitli kurslar açtık.

** İhtiyaç duyulması halinde eğitim kurumlarına önemli destekler verdik. Selden zarar gören Uğurlu İlkokulunu fiziki yapısını yeniledik.

**Üniversite ile işbirliği içinde bir çok proje geliştirdik. Fındık Araştırma Merkezi kurduk. Hastalıklarla mücadele konusunda çalışmalar yaptık ve bir proje olarak sürdürüyoruz.

**Şirket kuruluşlarındaki bürokrasi sıfırlandı. Her işlemi Oda tarafından yaparak hem zaman hem de masrafı minimize ettik.

**İlçe bazlı teşviklerde Düzce İlçeleri dışında tutulan ve büyük haksızlık yapılan Akçakoca’yla ilgili Bakan Varank’la görüşme sağlayarak bu haksızlığın giderilmesini talep ettik.

**Dış ülkelerle ticari faaliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptık. Yatırım teklifleri aldık ve pandemi nedeniyle planlanan Özbekistan ziyaretini şimdilik erteledik.

**Salgının ilk günlerinde yaşanan maske sıkıntısına çözüm için kapalı bir tekstil firmasında 15 bin maske üreterek dağıtımını sağladık.

** Akçakoca’nın kurtuluşu olarak gördüğümüz ve her türlü engellemelere karşın kurulumunda sona gelinen OSB ile ilgili olarak yer tahsisi konusunda bize yoğun bir talep geliyor.

**Akçakoca olarak TOBB nezdinde önemli bir prestije sahip konumdayız. İlçemize kazandırılan okulun inşaatı başlama aşamasına geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.