DOLAR 32,4859 -0.03%
EURO 34,8628 -0.37%
ALTIN 2.451,690,65
BIST 9.867,841,55%
BITCOIN 20873100,76%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Konusunda Eğitim Çalışması Yapıldı
2621 okunma

Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Konusunda Eğitim Çalışması Yapıldı

ABONE OL
26/08/2021 11:46
Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Konusunda Eğitim Çalışması Yapıldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca İlçesine fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına, ” Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi” kapsamında 3 noktada eğitim veriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıile Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ve Pikolo’ nun mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik sürdürülen proje kapsamında, Akçakoca’da Merkezde Hamiyet Sevil, Uğurlu ve Beyören köylerinde ki okullarda işçilerin çocukları için başlatılan eğitim çalışmaları görevlendirilen 30 öğretmen nezaretinde sürüyor.

Akçakoca Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü takibinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Meteoroli Müdürlüğünün de katkı sunduğu eğitim çalışmalarında görevlendirilen öğretmenler, aileleri gün içinde fındık toplayan çocuklara hem ders veriyor hem de çeşitli aktiviteler düzenleyerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor.

Yaklaşık 400 çocuğun katılımıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere çeşitli dersler veriliyor.
Tarımda Mevsimlik Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi projesi ile kentte yaklaşık bir ay kalacak mevsimlik fındık işçilerinin çalışma dönemleri içinde çocuklarına eğitim verilmesinin amaçlandığını çalışmaların Ağustos ayı sonuna kadar sürecek.

Öğrencilere, derslerde geri kaldıkları konuların müfredata bağlı olarak anlatılması yanısıra, çeşitli eğlenceli oyunlar oynanarak çocukların sportif faaliyetlerden de geri kalmamasına özen gösteriliyor. Sabah 09.00’da derslerin başladığı okullarda öğle arasında yemek ikramları yapılıyor. Eğitimler 16.00-17.00 gibi sona eriyor.

Öğrencilerin gün boyunda hoşça vakit geçirmesinin sağlandığı okullarda öğretmenler ellerinden geleni yaparken ; İlçe Tarım Orman ve diğer kurum yetkilileri de ilgi alanları ile derslere katılarak sunumlarda bulunuyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.