Yeni dönemde imzalanacak 6 aylık toplu iş sözleşmesinde işveren ile zam oranları konusunda anlaşamayan Türk Metal Sendikası yetkili ve 246 işçi İTO Kilit’ekarşı başlattığı 26 günlük grevi mutlu sonlandırdı.
Sendika yetkilileri işveren ile yıllık yüzde 36 zam yapılması konusunda anlaştı. Alınan zammı fabrika önünde kutlayan işçiler, bugün itibariyle işbaşı yaptı.

D-100 Karayolu üzeri Şaziye Köyü’nde bulunan Allegion Emniyet ve Güvenlik Sistemleri (İTO Kilit) yetkilileri ile masaya oturan Türk Metal Sendikası yetkilileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşılamadığı gerekçesi ile 26 Ocak tarihinde aldığı grev kararını 23 Şubat’ta uygulamaya koymasının ardından dün itibariyle sonlandırdı. 26 gün süren gren sonrasında kazanan taraf sendika üyeleri oldu.
Dün itibariyle sağlanan anlaşma sonucuna göre, ücretlerde ilk 6 ay için yüzde 29,1 oranında, ikinci 6 ay içinse yüzde 6,84 oranında bir orana imza atıldı. Ayrıca sosyal haklardan da gelen artışlarla birlikte bu oranında yıllık yüzde 45 oranına geldiği bildirildi.
Bu sevinci fabrika önünde sloganlar ve meşalelerle kutlayan işçiler, bugün itibariyle fabrikada işbaşı yaptı.

1
İhaleyi Kazanan İşadamı Tehdit Edildiğini Açıklıyor, Yetkililer Suskun!
24870 kez okundu
2
Akçakocalı Önsel Aydın Bursa’da Trafik Kazası Geçirdi…Tedavi Altına Alınan Gencin Hayati Tehlikesi Sürüyor
18804 kez okundu
3
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE TEHDİT… TUTUKLANDI!
17645 kez okundu
4
GENÇ DOKTOR EVİNDE ÖLÜ BULUNDU…
16220 kez okundu
5
Meteoroloji’den ‘Kuvvetli Yağış’ uyarısı!..
15421 kez okundu